Cal vândut și apoi furat în comunitatea de romi de la Mironu, între vecini, la o partidă de beție, ieri pe seară

Luni, 25.05.2020, pe la orele 21:05, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi prin 112 de către Adina P. de 31 ani din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, despre faptul că i-a fost furat un cal

 Apelanta a fost identificată la domiciliul său și a declarat că în cursul zilei de ieri, concubinul ei Petru T. a consumat băuturi alcoolice împreună cu vecinul ei Laurențiu P. până în jurul orei 18.00 la domiciliul ei. Cu această ocazie a avut loc o tranzacție, respectiv Laurențiu P. i-ar fi vândut un cal   Adinei P. contra sumei de 1000 lei. Cabalina respectivă a  fost adusă de un alt participant la tranzacție, un anume Lughiș P. în curtea apelantei după care cei doi bărbați au continuat să consume băuturi alcoolice.

 În jurul orei 20.00, fiul lui Laurențiu P. respectiv Adrian P., a venit în curtea locuinței și fiind nemulțumit de prețul tranzacției a luat calul și a plecat  într-o direcție necunoscută.

Polițiștii l-au identificat și pe Laurențiu P. la domiciliul Adinei, cumpărătoarea calului dar fiind sub influența băuturilor alcoolice, nu s-a reușit a se purta o conversație cu acesta.

 Valoarea declarată a prejudiciului este de 1000 lei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, urmând a fi soluționat procedural de către Postul de Poliție Valea Moldovei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *