Călătoria cu autobuzele TPL s-ar putea ieftini, anunță primarul Ion Lungu. Condiția este ca 40 de autobuze electrice mari și 10 mici să fie achiziționate de municipiul Suceava cu bani europeni

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat astăzi într-o conferință de presă că în viitorul apropiat se va putea produce o reducere a prețului biletului de călătorie pe autobuzele TPL, de la 2,5 la 2 lei. Desigur, această reducere este condiționată de introducerea în orașul reședință de județ a celor 40 de autobuze electrice mari dar și a altor 10 autobuze de mici dimensiuni. Mai mult, ar urma să fie reintrodus sistemul vechi de călătorie gratuită pentru pensionari și asta pentru că se va reduce de șase ori cheltuiala cu alimentarea energetică, de la motorina scumpă la curentul electric ieftin. Deși, în fapt, aceste autobuze electrice vor fi mai scumpe, municipalitate mizează pe faptul că cei mai mulți bani vor fi alocați din bugetul Uniunii Europene.  El a arătat de altfel, în acest context, că Primăria municipiului Suceava are angajate proiecte cu finanțare europeană, în intervalul 2016 – 2020 în valoare totală de 42,5 milioane de euro.

Revenind la autobuzele electrice, primarul Ion Lungu a reamintit că la începutul acestei săptămâni a semnat,  împreună cu președintele director general al ADR  Piatra Neamț, Vasile Asandei, contractul pentru proiectul ”Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava”.

Este vorba despre aducerea de autobuze electrice , realizarea unei autobaze pentru acestea, amenajarea stațiilor existente ale sistemului de transport public local , un centru de supraveghere video dar și reabilitarea străzii Vasile Pârvan.

Valoarea totală a proiectului este de 116,189 milioane de lei, aproximativ 25 de milioane de euro. Valoarea eligibilă este de 103,584 milioane de lei. Contribuția municipiului Suceava va fi de 2%, respectiv 2,07 milioane de lei. Durata de implementare, conform contractului de finanțare, este de 30 de luni.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *