Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

Calea Cernăuți, parte din DN2E, axa principală a orașului Vicovu de Sus, reabilitată integral. Președintele CJ Gheorghe Flutur și primarul Vasile Iliuț, declarații la final de investiție

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost astăzi la Vicovu de Sus, unde, alături de primarul orașului, Vasile Iliuț, au asistat la ultimele lucrări de reabilitare a  DN2E – Calea Cernăuți, axă principală a orașului Vicovu de Sus și totodată drum către Punctul de trecere a Frontierei Vicov, redeschis recent. După asfaltarea tronsonului în lungime totală de 14 kilometri, astăzi au fost aplicate marcajele rutiere.

”Suntem la Vicovu de Sus, pe DN2E, drum care merge spre vama Vicovul de Sus, împreună cu domnul primar Vasile Iliuț. Un lucru foarte bun care se întâmplă în aceste zile este asfaltarea drumului național. 14 kilometri de asfaltat s-au turnat din PTF Vicov până la intersecția de la Vicovu de Jos.  În tot orașul Vicovu de sus este reasfaltat axul principal. Ne bucurăm că Ministerul Transporturilor – Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale a înțeles urgența noastră. Eu am solicitat încă de când s-a redeschis punctul de frontieră modernizarea acestuia, pentru că pe aici trec foarte multe mașini. Acest lucru acum se întâmplă. Am cerut de asemenea giratorii și semafoare, și sper ca cei de la Compania de Autostrăzi să facă acest lucru în mai multe intersecții de pe această rută.

Primarul Vasile Iliuț are de asemenea programe de modernizare în centrul orașului Vicovu de Sus. Se vede o schimbare la față a orașului, se vede o schimbare la față a zonei, cu Piața Agroalimentară.

Va continua procesul de modernizare a drumului național de aici spre Rădăuți, pe de o parte, se va merge cu modernizarea drumului către Voitinel, Horodnic de Sus, Marginea. Acest tronson continuă să se modernizeze de săptămâna viitoare”,  a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț  a declarat cu acest prilej:

”Precum vedeți,  Calea Cernăuți a fost reabilitată. După frezarea asfaltului vechi, s-a turnat un nou covor  asfaltic, o lucrare de mare importanță. Mulțumim președintelui Consiliului Județean, domnul Gheorghe Flutur, pentru implicare și pentru ajutorul de care era nevoie în orașul nostru.

Înainte, drumul era găurit, era spart, au fost făcute anterior doar peticiri ale asfaltului. De 20 de ani nu s-a mai turnat un covor asfaltic nou,  dar această minune s-a produs acum.

Astăzi se aplică marcajele pe Calea Cernăuți din orașul nostru, pe DN2E. Cetățenii sunt mulțumiți, pentru că, deși lucrările efectuate au creat un oarecare disconfort, ei au înțeles și nu au fost probleme.

Să dea Dumnezeu să avem cât mai multe  ”disconforturi” din astea fiindcă avem nevoie în continuare de investiții în infrastructura orașului nostru.

Mulțumesc celor de la Compania Drumuri Naționale, din București, Iași, Suceava, precum și Consiliului Județean pentru această implicare. Doamne ajută!”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *