CALENDARUL EVENIMENTELOR DIN ACEASTĂ TOAMNĂ DIN JUDEȚ PREZENTAT DE PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN SUCEAVA, GHEORGHE FLUTUR

Un calendar al evenimentelor în care Consiliul Județean Suceava este implicat, până inclusiv pe data de 28 noiembrie – Ziua Bucovinei, când se vor împlini 100 de ani de la semnarea actului de unire a provinciei cu România a fost prezentat astăzi, într-o conferință de presă, de președintele CJ, Gheorghe Flutur.
Chiar astăzi se deschide la Gura Humorului, Târgul de Toamnă ”Produs în Bucovina”.
Mâine, tot la Gura Humorului debutează Festivalul ”Oktober Fest în est”, Gheorghe Flutur apreciind că ideea sa făcută publică la începutul anului a fost îmbrățișată de primarul Humorului, Marius Ursaciuc și pusă în practică.
În intervalul 20-23 septembrie se va organiza în județ acțiunea ”Infotur” un schimb de experiență între reprezentanții destinațiilor europene de excelență din România.
La Colegiul Tehnic Petru Mușat din Suceava se va desfășura acțiunea ”Caravana Meseriilor”.
În perioada 25-27 septembrie, la Vatra Dornei va avea loc sub genericul ”Ecomontana” întâlnirea reprezentanților Asociației Europene a Zonelor Montane.
Festivalul Național de Poezie ”Nicolae Labiș”, va avea loc în zilele de 29 și 30 septembrie, cea de-a 50-a ediție, prilej cu care vor fi oferite 100 de medalii jubiliare.
Tot la sfârșitul lunii septembrie se va da curs proiectului de amenajare a drumului turistic ”Via Transilvania”, de la Drobeta Turnu Severin până la Putna.
În intervalul 1-5 octombrie va vizita județul nostru un grup de 7 parlamentari austrieci, la invitația președintelui CJ Gheorghe Flutur. Din delegație vor face parte și oameni de afaceri.
Între 5 și 7 octombrie, la Cluj Napoca se desfășoară acțiunea ”Produs în România”, județul Suceava fiind prezent cu marca proprie, ”Produs în Bucovina”.
Județul Suceava va fi prezent, cu o delegație condusă de președintele Gheorghe Flutur și în acest an, în intervalul 8-10 octombrie la Expoziția ”Exporeal” din Munchen – Germania.
Pe 15 octombrie vor fi organizate manifestări prilejuite de aniversarea zilei de naștere a compozitorului Ciprian Porumbescu.
Pe 17 octombrie este așteptată vizita unei delegații de oameni de afaceri din Bavaria – Germania, alături de reprezentanți ai ministerului bavarez al economiei și tehnologiei.
În perioada 19-21 octombrie va fi organizat Târgul de toamnă ”Produs în Bucovina”.
La Biblioteca Județeană ”I.G.Sbiera”, în data de 19 octombrie se vor desfășura acțiuni prilejuite de împlinirea a 80 de ani de la înființarea Societății Scriitorilor Bucovineni.
Pe 27 octombrie va  fi dezvelită statuia omului politic Iancu Flondor, cel care a avut un rol determinant în actul de unire al Bucovinei cu România.
Tot la sfârșitul lunii octombrie va fi inaugurat Laboratorul Zonal de Restaurare din cadrul Muzeului Bucovinei, fiind programată și o sesiune de comunicări științifice.
Între 6-9 noiembrie  se va realiza amplasarea de plăcuțe comemorative pe traseul Armatei Române în Bucovina, din Primul Război Mondial.
În zilele de 16 și 17 noiembrie va avea loc la Suceava o sesiune omagială a Academiei Române dedicată Unirii. Vor veni 20 de academicieni români precum și oaspeți de același rang de la Cernăuți.
Pe 28 noiembrie se va sărbători la Suceava Ziua Bucovinei – 100 de ani de la unirea cu țara, printr-o ședință solemnă a Consiliului Județean. În aceeași zi va fi redezvelită statuia ecvestră a voievodului Ștefan cel Mare, vor fi multe acțiuni culturale în tot județul, expoziții, lansări de carte și vor fi oferite medalii jubiliare ”100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara”.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *