Caloriferele sucevenilor racordați la rețeaua centralizată vor fi încălzite în această iarnă exclusiv cu biomasă. Apel al primarului Ion Lungu către cetățeni să-și plătească datoriile la căldură și apă

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a ținut să mulțumească în conferința de presă online de astăzi firmei Bioenergy și operatorului Thermonet care asigură căldura în oraș.

” Nu a fost niciodată atâta masă lemnoasă în curtea societății Bioenergy . Avem deci masă lemnoasă pentru toată iarna asta însemnând că nu vom consuma gaz metan, consumul de gaz implicând o creștere a costurilor. Fac un apel la populație care are  un debit la Thermonet de 2, 29 milioane de euro, să facă  eforturi să plătească la timp căldura, să poată beneficia de încălzire. Primăria municipiului Suceava urmează să atragă fonduri europene pentru modernizarea rețelelor de transport și distribuție, pentru eliminarea pierderilor pentru a asigura costuri cât mai bune pentru energia termică produsă, transportată și furnizată”, a declarat primarul Ion Lungu.

El a rugat de asemenea cetățenii să facă eforturi și la plata facturii la apă. În municipiul Suceava sunt restanțe la plata apei de peste 2,35 milioane de lei. ”Fac apel la președinții asociațiilor de proprietari să discute cu oamenii, să dea prioritate la aceste plăți importante, pentru a fi asigurate utilitățile în această perioadă dificilă. Să se plătească facturile la Thermonet pentru încălzire și la ACET pentru apa rece”, a transmis primarul municipiului reședință de județ.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *