Mopan Suceava
Evenimente

Călugărul pustnic de la Ulma, care a omorât pe șosea doi oameni, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare a fost ridicat de polițiști și condus la Penitenciarul Botoșani

Ieri, la 05.02.2019, pe la ora 13.30, polițiștii S.P.R. 4 Gălănești au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Rădăuți, privind pe Ștefan Florin, de 43 ani, din comuna Frătăuții Vechi, care a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani și 2 luni închisoare, pentru infracțiunile de ,,ucidere din culpă”, și „vătămare corporală din culpă”. În vederea executării mandatului, polițiștii s-au deplasat la domiciliul susnumitului, ocazie cu care acesta a fost identificat și condus la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești. La nivelul secţiei s-a constituit escorta, în vederea depunerii celui în cauză la penitenciar pentru executarea pedepsei.

Pentru cine nu cunoaște personajul, reamintim că în luna aprilie a anului 2016, un bărbat, atunci de 41 de ani, cunoscut  ca fiind un ”călugăr pustnic”, la un schit din Ulma, a curmat viața unui tânăr de 24 de ani și a unui bătrân de 79 de ani, conducând iresponsabil un automobil Toyota, cu care a intrat, pierzând controlul volanului, într-o mașină care venea din sens opus, un Renault Laguna.    

Accidentul a avut loc in data de 23 aprilie 2016, in jurul orei 19.00, pe raza localitatii Paltin din comuna Brodina.

S-a stabilit atunci că preotul pustnic  Florin Stefan, avea permis de conducere doar de șase luni de zile. În autoturism se aflau cinci persoane. Dorind să facă o depășire riscantă, mașina condusă de Florin Ștefan a intrat în coliziune cu  autoturismului Renault cu număr de Botoșani, care  circula pe sensul opus, pe direcția Brodina spre Ulma. În autoturism se mai aflau doi pasageri.

 Florin Stefan a ajuns din spatele autoturismul pe care îl avea în față și a încercat să-l depășească. După  depășire a vrut să  revină pe banda lui de circulație, dar manevra nu i-a reușit, a derapat și a lovit mașina ce venea pe contrasens.  

În urma impactului, mașina călugărului s-a rostogolit lateral de două ori. În urma accidentului un bărbat  de 79 de ani, pasager în mașina care circula regulamentar, a murit pe loc. Tânărul de 24 de ani, pasager în  automobilul condus de Florin Stefan, a decedat ulterior la spital. Au suferit vătămari corporale toți ceilalți pasageri din cele două automobile.  

Sentința de condamnare definitivă la 3 ani și 2 luni de închisoare pe numele fostului călugăr Florin Ștefan, a fost pusă în executare ieri. De menționat că bărbatul își aștepta sentința la domiciliul familiei din comuna Frătăuții Vechi, de unde a fost preluat de polițiști și condus către penitenciarul Botoșani. El a fost obligat și la plata unor sume importante către victimele sau familiilor acestora, ân cuantum total de 39.000 de euro.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *