CALUL LUI ŞTEFAN CEL MARE DIN FAŢA PALATULUI CULTURII VA FI CONECTAT LA BLUETOOTH

Primăria va investi trei milioane de euro pentru transformarea totală a Pieţei Palatului. Asta se va întâmpla după ce municipalitatea va plăti unui proiectant o sumă de până la 240.000 lei pentru identificarea celor mai bune soluţii de reamenajare.Primăria Iaşi a scos la licitaţie proiectarea lucrărilor de refacere a esplanadei din faţa Palatului Culturii. După un concurs de soluţii eşuat, municipalitatea vrea să achite unui proiectant o sumă de 240.000 lei pentru identificarea celor mai bune soluţii de reamenajare. Suprafaţa ce face obiectul proiectului ajunge la peste 17.300 mp. Din această suprafaţă, 14.506 mp reprezintă Piaţa Palatului Culturii, iar 2.811 mp reprezintă spaţiul verde din spatele monumentului istoric.
În Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a Iaşului, proiectul de refacere a esplanadei din faţa Palatului Culturii a fost estimat la 3 milioane euro. Printre lucrările care ar urma să fie realizate se numără reamenajarea spaţiilor verzi (alături de alei pietonale şi obiecte de mobilier urban), amenajarea acceselor rutiere pentru trafic ocazional (aprovizionare, intervenţii etc.), înfiinţarea unui sistem de iluminat funcţional şi ambiental şi a unui sistem de supraveghere video. De asemenea, proiectanţii vor analiza posibilitatea amenajării de parcaje subterane şi supraterane, inclusiv un sistem de parcaje pentru biciclete. O noutate vizează ca monumentele şi vestigiile istorice să fie dotate cu o tehnologie ce să transmită, prin bluetooth, informaţii.
„Prin intermediul acestui proiect se urmăreşte identificarea celor mai bune soluţii tehnice pentru reabilitarea esplanadei Palatului Culturii Iaşi, spaţiu urban, aflat în centrul istoric al oraşului. Pentru realizarea proiectului, se impune folosirea materialelor durabile care subliniază sustenabilitatea amenajărilor. O importanţă specială se va acord relaţionării spaţiale cu vecinătăţile şi modelării în contextul unui spaţiu cu caracter destructura, ţinând cont de identitate şi dimensiunea istorică a zonei“, se arată în documentaţia de atribuire a contractului de proiectare. (Foto: Skytrip)

Sursa: Ziarul de Iași

Please follow and like us:

2 comentarii la „CALUL LUI ŞTEFAN CEL MARE DIN FAŢA PALATULUI CULTURII VA FI CONECTAT LA BLUETOOTH

 • 27 iulie 2018 la 17:09
  Permalink

  Calul va fi conectat in intregime sau doar pe sectiuni?

  Răspunde
  • 29 iulie 2018 la 11:57
   Permalink

   Calul de la Iasi va avea ceea ce trebuie sa aiba pregnant oice armasar gratie unui soft produs special pentru atare probleme cetătenesti pe care este chemata sa le solutioneze administratiile locale. Tinta este impresionarea benefică a cetatenilor contribuabili de ambe sexe: domnii vor avea un model garantat istoric, iar doamnele se vor emotiona.
   Este un experiment. La Suceava, aplicatia va avea o versiune deja perfectionata, spune pe surse ca ar fi declarat un specialist al CJ, institutie dispusa sa sustina financiar ameliorarea in înteles modern a raselor cabaline reprezentate in statuile ecvestre din judetul Suceava.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *