Mopan Suceava
EducatieEvenimente

Camelia Loredana Săvinescu, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării – USV, premiată la Concursul naţional de traducere literarǎ din limba spaniolă „La voz a ti debida”, mai 2024

Aflat la cea de-a VI-a ediţie, Concursul naţional de traducere literară din limba spaniolă în limba română pentru studenţi „La voz a ti debida”, organizat de Departamentul de Limbi şi Literaturi Romanice, Clasice şi Neogreacă din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti cu sprijinul Ambasadei Spaniei la Bucureşti, al Institutului Cervantes din Bucureşti şi al revistei Observator cultural, şi-a desemnat, vineri, 24 mai a. c., câştigătorii, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Institutului Cervantes din Bucureşti.

Studenta Camelia Loredana Săvinescu (Croitor) de la specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura spaniolă, anul al II-lea, din cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, coordonată de asist. univ. dr. Lavinia Ienceanu, a obținut premiul al III-lea pentru traducerea din limba spaniolă în limba română a unor texte din scriitori spanioli şi hispano-americani ai secolului XX, netraduşi încă în limba română, transmit reprezentanții USV.

Este vorba despre poeziile „El infinito”, de Leopoldo Lugones, şi „Nubes”, de Carmen Martín Gaite, precum şi de un fragment din „La sinrazón” a scriitoarei Rosa Chacel.

Please follow and like us:

One thought on “Camelia Loredana Săvinescu, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării – USV, premiată la Concursul naţional de traducere literarǎ din limba spaniolă „La voz a ti debida”, mai 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *