Mopan Suceava
Actualitate

Camerele de supraveghere de la punctele de colectare selectivă a deșeurilor menajere din municipiul Suceava, își fac treaba. Primele amenzi anunțate de viceprimarul Lucian Harșovschi

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Haroșvschi a publicat pe pagina sa de socializare primele imagini preluate de camerele supraveghere amplasate, până acum la 29 puncte de colectare a deșeurilor.

Un filmuleț relevant arată cum unii suceveni nu fac nici un efort pentru a sprijini municipalitatea în acțiunea de colectare selectivă a deșeurilor, proiect îndeajuns de costisitor pentru bugetul Primăriei.

”Responsabilitatea și datoria de a arunca corect deșeurile ne revine fiecăruia dintre noi!

De-a lungul timpului, încă de la amplasarea primelor containere de colectare selectivă, am desfășurat diverse campanii prin care ne-am dorit conștientizarea și informarea cetățenilor cu privire la importanța modului de depozitare corectă a deșeurilor.

Cu toate acestea, după cum se poate observa și în imagini, încă ne confruntăm cu fapte de depozitare greșită.

Ca soluție pentru combaterea acestor situații, Primăria municipiului Suceava a implementat la 29 de amplasamente un sistem de supraveghere video. Cu ajutorul acestuia este posibilă identificarea, sancționarea și descurajarea încălcării legislației în vigoare, precum și încurajarea selectării deșeurilor prin depozitarea acestora în containerele dedicate. De asemenea, ceea ce este foarte important, se poate acționa în timp real, sistemul fiind monitorizat 24/24 de către Poliția Locală și Serviciul de Ecologizare.

Dacă până acum s-a mers pe ideea de prevenție și au fost aplicate doar avertismente, de acum se aplică amenzi. În doar 5 zile, un total de 11 amenzi în valoare de 4600 lei.

În continuare vom sancționa astfel de contravenții, iar valoarea amenzilor poate ajunge până la 2500 de lei.

Îndemn, din nou, toți sucevenii să fie responsabili, să colecteze selectiv și să depoziteze corect deșeurile. Este un efort comun, administrație – cetățeni, prin care vom reuși să aducem o schimbare în bine atât pentru mediu, cât și pentru generațiile viitoare.

Responsabili și sănătoși” a transmis viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

Adăugăm link-ul conținând înregistrări ale camerelor video montate la punctele de colectare a deșeurilor,   postate de viceprimarul municipiului Suceava:  

#Suceava #ColectareSelectivă #LH

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *