Mopan Suceava
Actualitate

Camion de 20.000 de euro și peste 20 metri cubi lemn în valoare de 11.000 lei confiscați de polițiști la Vadu Moldovei

În data de 24.02.2024, în jurul orei 06.00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au oprit în zona Săcuța Vale o autoutilitară condusă de un bărbat de 51 ani, din comuna Boroaia, care transporta bușteni gater rășinoase.

Fiindu-i solicitate documentele prevăzute de lege pentru control, șoferul a prezentat documentele autoutilitarei și asigurarea RCA, iar pentru materialul lemnos transportat, acesta a declarat faptul că nu deține niciun aviz valabil. Procedând la interogarea aplicație SUMALcontrol, am stabilit faptul că pentru autoutilitară nu a fost emis niciun aviz valabil. S-a procedat la conducerea autoutilitarei la sediul OS Dolhasca, punctul Fălticeni, unde a fost reținută și dată în custodie agentului de pază, în vederea luării măsurilor legale.

La data de 26.02.2024, s-a procedat la inventarierea materialului lemnos transportat cu autoutilitara imobilizată rezultând cantitatea de 22,78 mc bușteni gater brad.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu, cu privire la infracțiunea de ”transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport”, ce urmează a fi soluționat procedural de către agenții Postului de Poliție Boroaia.

Cantitatea de 22,78 mc bușteni gater brad, cu o valoare de 10.843 lei,  a fost predat și indisponibilizat  în depozitul  administrat de către  Ocolului Silvic Râșca.

Ansamblul rutier în valoare de 20.000 euro a fost indisponibilizat  și sigilat în curtea aflată în utilizarea IPJ Suceava, din comuna Stroiești.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *