Camion încărcat cu 8 metri cubi de lemn, abandonat pe marginea drumului, la Râșca

În data de 01.02.2020, un polițist din cadrul Secției Poliției Rurale 1 Vadu Moldovei, fiind în serviciul de patrulare pe raza de competență, în urma verificării unei informații privind existența unui camion cu material lemnos abandonat pe drumul auto forestier (DAF)  Râșca Mare, s-a deplasat în zona semnalată, ocazie cu care a constatat următoarele:

Pe un drum lateral față de DAF Râșca Mare, ce duce spre curtea unui canton silvic, se afla parcată cu motorul oprit, autoutilitara marca Volvo încărcată cu bușteni brad, fără ca în zonă să se afle vreo persoană. S-a efectuat verificarea legalității transportului prin interogarea bazei de date ocazie cu care s-a constatat lipsa generării vreunui cod pentru ultimele 72 de ore și ca urmare transportul era ilegal. Materialul lemnos împreună cu autoutilitara a fost predată în custodia reprezentanților OS Râșca.

În data de 06.02.2020, împreună cu reprezentanții OS Râșca s-a procedat la inventarierea cantității materialului lemnos, rezultând un volum total de 8,65 mc cu următoarele sortimente: 3,27mc lemn foc brad și 5,38 mc bușteni gater brad.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a lui A. M., proprietarul identificat ulterior al camionului, iar ca măsura complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantității de 8,65 metri cubi material lemnos, în valoare de 2.517  lei, acesta fiind lăsat în custodia Ocolului Sivic Râșca.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *