Campania agricolă a încurcat socotelile contructorilor pregătiți să asfalteze ”șoseaua de centură” Milișăuți – Satu Mare

Primarul orașului Milișăuți, Mircea Laurus, a declarat ieri că lucrările de asfaltare la ceea ce s-ar putea numi ”ruta ocolitoare”  a localității, folosită din plin după ce podul de pe DN2E a fost avariat la inundațiile din vară, au fost întârziate cu două săptămâni. Este vorba despre drumul de la Milișăuți la Satu Mare, care nu prezenta interes decât pentru cei care au ogoare în zonă ori doreau să ajungă repede pe drumul cu prundiș, la destinație, între cele două localități.

”Se lucrează la podețe, scurgeri de apă, peste o săptămână se vor finaliza și lucrările la cămine. Dacă vremea va fi bună, în două săptămâni va începe turnarea covorului asfaltic”, a transmis primarul Mircea Laurus. El a arătat că, pe de altă parte, a fost betonat în regim de urgență un drum de țară, cu o lungime de un kilometru, între Bădeuți și Satu Mare, la ieșirea din Rădăuți spre Milișăuți.

Întârzierea asfaltării drumului de 3 kilometri de după podul afectat de inundații de peste râul Suceava este cauzată, pe de o parte, de faptul că în zonă dețin culturi agricole foarte mulți locuitori ai orașului Milișăuți cărora a trebuit să li se ofere posibilitatea de a strânge recolta iar pe de altă parte a reprezentat o problemă serioasă trecerea râului Suceava pe acele poduri provizorii, care nu au prezentat siguranță.

Dacă în acest moment podul refăcut de Test Prima, din tuburi de beton este stabil, și datorită debitului scăzut al apei în albia minoră a râului Suceava, s-a ivit, spune primarul Mircea Laurus, o altă problemă. Foarte mulți dintre participanții la traficul auto nu mai respectă semafoarele amplasate la cele două capete ale podului provizoriu, intră cu tupeu pe podeț, se proptesc nas în nas cu cei care vin din sens opus, se înjură ca la ușa cortului și își văd de drumul lor, necedând niciun milimetru în favoarea celuilalt.

Se poate aștepta ca în acest ritm, nu foarte stabilul pod provizoriu realizat de cei de la Test Prima să se prăbușească tocmai din cauza celor pentru care a fost amplasat, a concluzionat primarul orașului Milișăuți, Mircea Laurus.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *