Comunicate de presaSocial

Campania Packed with Hope, 10.000 de rucsaci prin care Fundația Te Aud România a susținut copii refugiați ucrainieni, a ajuns la final

Fundația Te Aud România a derulat în perioada 20 aprilie 2022 -31 august 2022 campania Packed withHope, prin care au fost distribuiți 10.000 de rucsaci copiilor ucrainieni, și care a fost inițiată de două edituri independente din Marea Britanie și implementată cu sprijinul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.
Povestea acestor rucsaci a început la sfârșitul lunii februarie, când Luca, un băiețel de 10 ani din sudvestul Angliei (Dorset) s-a întors de la școală trist, în urma informării referitoare la izbucnirea războiului între Ucraina și Rusia. În loc să își facă tema, Luca a ales să se imagineze în papucii unui copil ucrainean, în dimineața primelor bombardamente.
– Mami, trebuie să facem ceva să îi ajutăm pe acești copii, îi spunea el mamei sale în timp ce îi înmâna
șervețelul pe care a notat gândurile sale despre război.
Probabil că acea frază va rămâne cu Grace, mama lui Luca, pentru totdeauna. Impresionată de nivelulde empatie al băiețelului său, și-a canalizat toată atenția în a-i oferi un răspuns copilului.
Grace Cooper, directorul Little Tol ler Ltd din Marea Britanie, pentru următoarele șapte săptămâni, a adunat în jurul său oameni pentru a susține inițiativa care astăzi se numește Packed with Hope. Astfel, în luna aprilie a anului curent, au ajuns 10.000 rucsaci cu elemente esențiale de igienă, articole educaționale și o carte dedicată despre război, pe înțelesul copiilor, tradusă în ucraineană la Gura Humorului. Rucsacii au fost împărțiți pe grupe de vârstă (0-4, 4- 8, 8 – 12, 12-16 ani), iar conținutul lor a fost oferit de un număr mare de companii internaționale, inclusiv Hewlett Packard.

Însă, mai presus de orice, fiecare rucsac conținea speranță și o mica bucățică din sufletul lui Luca. Acesta a inspirat10,000 de copii britanici să trimită un gând bun și o felicitare în conținutul rucsacului.

„În primul rând suntem foarte recunoscători ca Te Aud România a fost organizația care a implementat acest proiect pe teritoriul României, dar și în afara acesteia, în Ucraina. Distribuția rucsacilor a avut loc pe toată perioada primăverii și verii, cu ultimele mii oferite acum pe perioada verii, în pregătirea noului an școlar”, transmite Gabriela Popescu, președintele Te Aud România.
Din cei 10.000 rucsaci, aproximativ 4.000 dintre aceștia au ajuns în Ucraina, și alți 3.000 au fost distribuiți prin punctele de trecere a frontierei din Sighet și Siret. Totodată, ghiozdanul speranței a ajuns și București și județele Suceava, Maramureș, Iași, Brașov, Satu Mare, Constanța, Argeș, Galați, Vâlcea, Bacău, unde există tabere și/sau centre de refugiați.
„Prin intermediul organizației School in a Bag, am făcut cunoștință cu Gabriela Popescu și Te Aud România, iar Gabriela a fost de acord să se alăture proiectului și să devină partenerul nostru care să gestioneze distribuția rucsacilor. Am fost extrem de bucuroasă să primesc veștile de finalizare a distribuției. Succesul proiectului nu ar fi fost atins fără susținerea și determinarea organizației Te Aud România. Le mulțumesc pe această cale pentru sprijinul oferit copiilor în aceste vremuri incerte pentru ei”, ne spune Grace Cooper initiatorul campaniei Packed with Hope.
“Noi, cei care am fost prezenți în Vama Siret, de la începutul războiului, am fost martorii discreți ale multor drame povestite de către refugiati, în majoritatea lor, mame cu copii mici si minori neînsoțiți. Fiecare poveste pare desprinsă dintr-un coșmar ilogic și este foarte greu sa ne imaginăm ce am face în locul lor, însă le-am oferit tot suportul și empatia noastră. Greu încercați, fără să cunoască limba sau măcar pe cineva din România, rucsacii dați cadou pentru copiii ucrainieni au fost primiți cu zâmbete
calde de la fiecare copil care a primit cadoul oferit de Luca, mama sa și întreaga comunitate britanică implicată și au devenit un limbaj al empatiei, mai ales că fiecare rucsac era însoțit de o scrisoare de la un copi pentru alt copil”, declară Nadia Crețuleac director executiv D.G.A.S.P.C. Suceava.
Campania a fost posibilă datorită colaborării de lungă durată pe care Te Aud România o are cu organizația Piers Simon Appeal din Marea Britanie, care desfășoară School in a Bag. Scopul acestui proiect este prevenirea abandonului școlar și a absenteismului școlar în rândul grupurilor vulnerabile, preponderent în mediul rural din județul Suceava, prin echiparea elevilor din comunitățile vulnerabile cu uneltele educaționale necesare. Detalii despre program, aici.
Despre Fundația Te Aud România: Fundația Te Aud România a fost înființată în decembrie 2014, cu scopul de a dezvolta și implementa programe de educație non-formală și dezvoltare socială prin sport pentru copiii și tinerii din mediile dezavantajate ale României. Mai multe detalii: www.teaudromania.com.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *