Campanie electorală dificilă, fără mitinguri, cu măsuri restrictive de contact apropiat între candidați și alegători, prefigurată de primarul Sucevei, Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat azi într-o conferință de presă că în ceea ce privește campania electorală pentru alegerile locale, precum și scrutinul efectiv care se va desfășura în această toamnă, modalitățile efective de organizare încă nu sunt pe deplin clarificate. El a spus că încă nu este adoptat  un act normativ comun de către  Ministerul Sănătății și cel al Administrației Publice, dar există o variantă în discuție în care sunt prevăzute reguli în ceea ce privește modul în care se va desfășura campania electorală pentru alegerile locale, scrutin fixat pe data de 27 septembrie a.c.

Ion Lungu a spus că una dintre ipotezele de lucru luate în considerare vizează felul în care se vor desfășura întâlnirile cu alegătorii:

”În acest scenariu, agenții electorali și candidații vor trebui să respecte atât distanțarea fizică, cât și o serie de reguli, cum ar fi: la evenimentele electorale nu pot participa mai mult de 20 de persoane, pentru strângerea de semnături la corturi nu pot participa mai mult de trei persoane concomitent, iar pentru agenții electorali ori candidații care merg pe teren, la campania din ușă în ușă, nu pot participa mai mult de două persoane, cu păstrarea distanței, purtarea de măști. Perioada de discuții cu alegătorii nu poate dura mai mult de 10 minute. Așteptăm să vedem exact cum se vor stabili măsurile de către Guvern”, a spus Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *