Capacul de canalizare zgomotos din buricul târgului

Strada Nicolae Bălcescu, care iese din intersecția cu giratoriu din fața Mc Donalds și, mărginind Piața 22 Decembrie, pe lângă Casa de Cultură,  intră în celălalt sens giratoriu, din fața Teatrului municipal ”Matei Vișniec”, este a doua cea mai circulată stradă din centrul municipiului reședință de județ, după artera principală, desigur.

În timp, municipalitatea a avut grijă ca suprafața carosabilă a acesteia să fie bine întreținută, trecerile de pietoni au fost înjumătățite, tocmai pentru ca șoferii să nu se mai plângă că le este tăiat elanul și nu pot și ei să bage un demaraj ca lumea pe strada nu mai lungă de 300 de metri.

La toate s-a gândit municipalitatea suceveană pentru a  face pe plac șoferilor. Mai puțin s-a gândit la cei care locuiesc în blocurile din zonă, mulți dintre ei ajunși la o anumită vârstă, care sunt acum puși în fața unei importante provocări: Înainte de a intra în sensul giratoriu de la  Teatru, lângă Librăria Alexandria, un capac de canalizare neașezat bine nu este ratat de niciun șofer, nci pe timp de zi, nici pe timp de noapte.

Și pentru că acesta nu stă lipit la locul său și zdrăngănește de-ți ia auzul la fiecare călcătură, bieții riverani sunt obligați să suporte douăzeci și patru de ore din douăzeci și patru zgomotul care penetrează și cele mai profesionale termopane.

Un reprezentant al firmei ACET, cea care se ocupă în municipiul reședință de județ cu apa și canalizarea, a explicat că aceste capace de canal nu sunt instalate de ei, ci de firmele care reabilitează străzile, și care preferă să le cumpere la cele mai mici prețuri de pe piață, mai mult tablă proastă decât fontă. Că dacă ar fi cumpărat capace din fontă de model vechi, de cinzeci de kilograme bucata, acestea nu s-ar fi mișcat nici dacă ar fi trecut tancul peste ele.

Gentil, omul de la ACET s-a oferit să discute cu șefii lui, să fie trimisă o echipă de muncitori la fața locului,  care să așeze dedesubtul capacului zgomotos o garnitură din cauciuc, ca măcar câteva nopți oamenii care locuiesc pe strada Nicolae Bălcescu să poată dormi în liniște.  Provizoriu. Mulțumesc pentru foto: Dana Humoreanu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *