Mopan Suceava
Actualitate

Captură de 10.500 de pachete cu țigări, la Brodina. Șoferul a abandonat transportul de contrabandă și a fugit în pădure

Ieri, 17.07.2023, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.00, pe raza localității Brodina, lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România, însă conducătorul auto a ignorat semnalele și a demarat în trombă. S-a pornit în urmărirea autoturismului, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical și spre pneurile mașinii, dar nici de această dată șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea în mare viteză.

După câțiva kilometri, pe raza localității Brodina de Jos, conducătorul auto a oprit mijlocul de transport, abandonându-l pe marginea unui drum neamenajat și a fugit în pădurea din apropiere. S-au dispus măsuri de monitorizare a zonei în vederea reținerii șoferului, iar în autoturism au fost observate mai multe baxuri care conțineau țigări.

S-a luat măsura conducerii mijlocului de transport cu țigări la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor din mașină, a rezultat cantitatea de 10.500 pachete de ţigări, în valoare de 118.755 lei.

Autoturimul în valoare de 25.000 lei, cu număr fals de înmatriculare, a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, precum și pentru documentarea întregii activități infracționalesub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *