Captură de 26.000 de pachete de țigări la frontiera verde în zona Straja. Valoarea mărfii de contrabandă depășește 300.000 de lei

Ieri, la primele ore ale dimineții,  pe la 02.20, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Straja, județul Suceava, un grup de persoane care transporta colete voluminoase spre interiorul țării.

Aceștia au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat  echipajul  poliţiei de frontieră, cărăușii au abandonat coletele şi au fugit.

Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, lucrătorii noştri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în localitatea Straja.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei, pe teritoriul românesc au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 22.360 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 261.612 de lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități  infracționale, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au descoperit în seara zilei de 09 mai a.c.,  în jurul orei 21.10, în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Straja, mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.498 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 40.926 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *