Mopan Suceava
Actualitate

Captură de 54.000 de pachete cu țigări în valoare de 640.000 de lei într-o singură zi, la Brodina. Traficanții au dat bir cu fugiții, abandonând marfa cu tot cu mașinile cu care era transportată.

Polițiștii de frontieră suceveni au transmis că în urma unor acţiuni pentru combaterea contrabandei cu ţigări desfăşurate în zona de competenţă, au descoperit și confiscat peste 54.000 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de aproape 640.000 lei. Marfa confiscată urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă, iar autovehiculele din folosite în activitatea infracțională au fost indisponibilizate până la finalizarea cauzelor.

În această dimineață, în jurul orei 05.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au identificat în trafic un microbuz marca Mercedes Vito, despre carte existau date că transportă ţigări de contrabandă. Grănicerii  au acționat pentru oprirea autovehiculului în cauză, moment în care șoferul a demarat în mare viteză şi imediat a intrat în curtea unui imobil de pe raza localităţii Straja.

În curtea imobilului, care era  nelocuit, microbuzul urmărit fusese abandonat. În interiorul vehiculului polițiștii de frontieră au observat colete cu ţigări, iar lângă o anexă au fost de asemenea abandonate mai multe colete cu ţigări.

Microbuzul şi coletele au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 28.967 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 339.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar  microbuzul, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate toate măsurile legale ce se impun.

Tot polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, tot în cursul zilei trecute. În jurul orei 13.00, grănicerii aflați în misiune de supraveghere a frontierei au observat, la aproximativ 700 de metri spre interiorul țării, un autoturism de teren care se deplasa spre localitatea Straja. Șoferul acestuia nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de către poliţiştii de frontieră, continuându-și deplasarea în viteză spre localitatea Straja. Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea lui, cu toate acestea șoferul și-a continuat deplasarea peste albia și lunca râului Suceava. Pe o porțiune de teren accidentat, mașina, având numere de înmatriculare de Marea Britanie, a fost abandonată. În interior se puteau observa mai multe colete învelite în folie neagră. În scurt timp au fost informate și autoritățile ucrainene despre evenimentul de frontieră.

Autovehiculul și coletele au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.459 pachete cu țigări marca Marble, provenite din magazine duty free. Valoarea totală a țigărilor se ridică la 157.470 lei. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, la fel și autoturismul implicat în activitatea de contrabandă, valoarea acestuia ridicându-se la 8.000 de lei.

În cauză se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, trecere frauduloasă a frontierei de stat și infracțiuni la regimul circulației.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *