Captură de aproape 12.000 de pachete de țigări pe frontiera verde, la Frătăuții Noi

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 08.00, la nivelul Sectorul Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, jud. Suceava, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.
Polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Fratăuții Noi, mai multe persoane care transportau colete voluminoase spre interiorul țării. Au acționat pentru interceptarea celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin.
Drept urmare, pentru reținerea persoanelor lucrătorii SPF Vicovu de Sus au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au supus și s-au întors pe teritoriul ucrainean. Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment.
La fața locului au fost descoperite 24 de colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.910 pachete țigări, în valoare de aproximativ 140.000 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat., la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *