Captură de peste 32.000 de pachete cu țigări de contrabandă la Moldovița. Ginerele activistului de mediu Tiberiu Boșutar dar și un pădurar de la OS Moldovița, reținuți, ca proprietari ai mărfii

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc – Secția 14 Poliție Rurală Vama, a efectuat cercetări cu privire la o informație privind depozitarea unor colete cu țigări de contrabandă la o casa din comuna Moldovița. Polițiștii au descins la adresa respectivă unde au identificat și confiscat 32.238 pachete cu țigări, în valoare de peste 400.000 de lei.

S-a constatat că țigările au fost aduse la casa bătrânească de către ginerele proprietarilor, însă din informațiile obținute s-a constatat că acesta este doar depozitarul țigaretelor, pentru a nu crea suspiciuni cu privire la identitatea adevăraților proprietari, respectiv un activist de mediu (ginerele cunoscutului activist de mediu din zonă Tiberiu Boșutar) și un pădurar, ambii cu activități ilicite în sfera contrabandei cu țigări.

Cei doi l-au convins pe tânărul de 27 de ani să depoziteze țigările la domiciliul socrilor săi din precauție, știind că sunt vizați de activitățile de cercetare penală în ceea ce privește infracțiuni de contrabandă.

Astfel, la 10.05.2021, cauza în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, a fost preluată de lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale.

Cu ocazia activităților de cercetare și investigare efectuate, s-a reușit identificarea și probarea activităților infracționale ale autorilor, care în data de 05.05.2021 au transportat și depozitat la locuința soților Maria și Gheorghe L. din comuna Moldovița, cantitatea de totală de 32.238 pachete cu țigarete, toate cu marcaj duty free, valoarea estimată a acestora fiind  de circa 400.000 lei.

Față de suspecți Oblesniuc Mihai de 28 ani (lucrător al Ocolului Silvic Moldovița) și Nistor Mihail-Valentin de 26 ani (ginerele lui Tiberiu Boșutar) ambii din comuna Moldovița, s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de 11.05.2021, aceștia urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităților infracționale, precum și în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

De asemenea, în cauză urmează a fi stabilit prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, în vederea dispunerii și aplicării măsurilor asiguratorii aferente.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *