Captura zilei – jumătate de metru cub de lemn de foc, dintr-o căruță, pe Aleea Dumbrăvii

IPJ Suceava a transmis printr-un comunicat oficial că la data 16.01.2019, ora 17.55, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, la intersecția străzii Aleea Dumbrăvii cu strada Gheorghe Doja din localitate, un atelaj hipo încărcat cu material lemnos blochează traficul.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat pe strada Gheorghe Doja, atelajul hipo condus de un bărbat de 33 de ani, din municipiul Suceava,  care transporta material lemnos.

Întrucât nu deținea aviz de însoțire pentru cantitatea de material lemnos transportată, conducătorul atelajului hipo a fost sancționat contravențional conform  Legii nr.171/2010, iar cantitatea de 0,50 m.c. material lemnos, de esențe diferite, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Cu certitudine, căruțașul a furat un coș de căruță, lemn de foc, din Pădurea Adâncata. Cu certitudine, omul a încălcat legea și trebuie să fie pedepsit.

Cu certitudine însă, nu acest subiect trebuia să țină capul de afiș al știrilor destinate publicului de către Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, publicat pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române spre satisfacerea curiozității întregului mapamond.

Dacă un sărac care a furat trei crengi din pădurea de la Adâncata pentru a-și încălzi odaia este cel mai tare infractor sucevean a cărui imagine trebuie expusă public, cu considerațiile de rigoare, Suceava smartpress poate oricând renunța la acest gen de informații pentru obținerea cărora tocmai s-au trimis solicitări de acreditare.

Lumea reală gândește cu totul altceva în complicata ecuație a vieții de zi cu zi decât schematicele ”note ale Poliției” livrate public cu plictis de polițiștii suceveni.

Please follow and like us:

5 comentarii la „Captura zilei – jumătate de metru cub de lemn de foc, dintr-o căruță, pe Aleea Dumbrăvii

 • 17 ianuarie 2019 la 17:56
  Permalink

  Represiunea,domnu’ N.R. este,după cum se vede,lucru’ dracului,depinde din ce unghi o privești și de care parte a baricadei te afli… La noi hoțul este considerat haiduc,hoții mari,cei cu case multe,multe,luate pe daiboj,sunt dați ca domni,apără statul de drept și se luptă cu toți prezumptivii bandiți… Chiar și procororii au instrucțiuni pe dedesubt,care bandit este bun,care este rău,care este un potențial penal,care este european și care nu… În cazul de față,cel ce a furat ½ m.cubi lemn de foc,de esențe diferite ,bag seamă,este ,clar,un inamic al statului de drept! Că de ce a furat el esențe diferite,avea cumva de afumat ceva special,nu cumva ne aflăm și în fața unui caz de braconaj,are de afumat specialități de Bucovina,de vânat? Sau doar i-a trecut prin cap? Este,cumva,și un afront,o aluzie la furtul cu acte,la belirea codrilor de către un anume austriac cu față de iezuit?
  Dar cât credea el că o să-i meargă?
  Lăsând toate astea la o parte,fiindcă omul va primi aspra pedeapsă a legii,va fi lovit în moalele capului de exigențele statului de drept,dar nu numai în cap,ci,credem noi,și în zona inghinală unde-și dă omul când n-are ce face cu tesla,iată ce vă propun eu să citiți,cu regretul sincer că în ziua de astăzi tineretul nu prea știe franceză,fiindcă articolul merită citit…Iaca:
  https://www.liberation.fr/checknews/2019/01/14/gilets-jaunes-le-decompte-des-blesses-graves_1702863
  Dar și:
  https://www.liberation.fr/checknews/2019/01/16/est-ce-qu-un-gilet-jaune-a-ete-condamne-a-de-la-prison-ferme-pour-avoir-appele-a-une-manif-sur-faceb_1703123

  Este vorba despre represiune,traduc,pentru uzul necunoscatorilor de limbă frnaceză,doar o frază:
  „Sur les 94 blessés graves (dont 10 femmes), 69 déclarent avoir été touchés par des tirs de lanceur de balles de défense, dans la grande majorité des cas à la tête, occasionnant dans quatorze cas la perte d’un œil…”
  Deci: „..din cei 94 răniți grav (dintre care 10 femei),69 declară că au fot atinși de tiruri ale lansatoarelor de muniție de apărare,în marea majoritate a cazurilor în cap,ocazionând în paisprezece cazuri pierderea unui ochi…”
  Intregul articol dar și cele care derivă din întrebările de pe forumul de la finele articolului,foarte interesante,la fel,reprezintă un subiect de profundă reflecție asupra statului de drept,inclusiv pe prispa celor care ne învață pe noi cum e cu asta,cărora le pute,care ne vorbesc din vârful buzelor și ne asigură că UE nu este „doar un mall la care ne facem cumpărăturile cu bani de la ei”…
  In afara celor din articol,încă două mențiuni:
  „Vestele galbene” (ar merge,oare,jiletcile galbene??) au strigat „ Macron – demission!” dar și ”La police avec nous!”,ceea ce ne aduce aminte de ceva…
  Curat protocronism,n’est ce pas?

  Răspunde
 • 17 ianuarie 2019 la 18:11
  Permalink

  Da, dar acest porcortrainsm sau cum ii zici matale ce inseamna el?

  Răspunde
 • 17 ianuarie 2019 la 18:12
  Permalink

  Cred ca este cu inca un i, scuzati, PORCORTRAINISM.

  Răspunde
 • 17 ianuarie 2019 la 18:27
  Permalink

  Domnu’ Rot.,stimă,și anume multă!
  Deci, protocronism este atunci când cele ce s-ar întâmpla pentru prima dată acolo unde răsare și soarele pentru noi,anume în UE,se întâmplă,în realitate,mai întâi,la noi!
  Deoarece,dacă cați bine,vei vedea că jandarmii noștri,la data de 10 august 2018,au fost protocroniști,ei au dat cu *ulanul,cu gazul,cu apa,în haștagiști,ceea ce ei nu se așteptau,că nu-i frumos!
  Când colo,iaca,la Franța,jandarmii lor le scot și ochii! Așteptăm cu mare interes și concluziile ONU,atât la noi cât și la ei!
  Dar mai sunt chestii de protocronism! Dacă nu cumva sunteți mic,ca vârstă,poate vă aduceți aminte de faza cu balconul,cea in care răposatul Cească (care iese acuma pe primul loc în clasamenetele poporului la „oameni de stat”…) a ieșit și a promis poporului ,ce? 100 (una sută) lei,improvizând din motive ușor de bănuit! Ce a promis monsieur Macron,după prima șarjă cu foc a „vestelor galbene”? 100 de euro!
  Noroc că ei nu au Târgoviștea,doar elicoptere!
  Dar,ca să fie mai clar,iaca cum era privit protocronismul pe vremea lui Stalin:toate invențiile de la capitaliștii putrefacți erau nește minciuni,ei nu fuseseră primii,în realitate toate au fost descoperite de savanți sau mujici ruși! Deci ,mujicul Ivan,protocronist fără intenție,după ce s-a îmbătat bine din convingere dar și din cauza exploatării,în timp ce se uita ca curca-n lemne la samovarul său care pufăia pe-aproape,a abservat că aburul de la gurguiul samovarului îi mișcă barba! Iaca cum a inventat Ivan locomotiva și cum a devenit el protocronist!

  Răspunde
 • 18 ianuarie 2019 la 23:09
  Permalink

  Auzi matale, asta sa stii, pe popor il doare in (b/c/d/f/g/j/l/m/n/p/r/s/t/v…)ur!
  Si tot prin reprezentantii lui, adica asa cum ne si conduce.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.