Carantina eficientă la Suceava anul trecut, lucruri neclare privind carantinarea de week-end, probleme ridicate de primarul Ion Lungu premierului Florin Cîțu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a prezentat primului ministru Florin Cîțu, situația pandemică din municipiul Suceava, arătând că în Suceava, carantina a fost eficientă acum un an:

”Am  prezentat situația de la Suceava, legat de carantina de anul trecut, de 6 săptămâni. Erau discuții că nu are nicio eficiență carantina. Am demonstrat foarte clar că nu este așa, dacă se respecă regulile carantinei. Am arătat cum noi am scăzut de la 9,87 la mia de locuitori pe data de 5 aprilie 2020 la 1,81 la mie incidență a infectării pe data de 13 mai, când am ieșit din carantină. Domnul prim-ministru a apreciat acest lucru, că primarii au un rol important și dacă se implică, pot gestiona această problemă a coronavirusului, pentru că până la urmă, autoritățile locale, primarii, au autoritatea ce mai mare pentru că sunt aleși direct de cetățeni, în cazul nostru de cetățenii municipiului Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu astăzi, în cadrul conferinței de presă online susținută de el. .

Pe de altă parte, el a mai spus că a cerut premierului Cîțu suplimentarea numărului de vaccinuri pentru Suceava. Alți primari din țară au solicitat suplimentarea numărului de paturi în ATI, evitarea aglomerării în centrele comerciale, în Mall-uri.

”Vom vedea ce în ce constă noile prevederi privind carantina de sfârșit de săptămână și, evident revenirea la tele-muncă, atât în instituțiile publice cât și la agenții economici, în ideea de a se respecta normele impuse de pandemia coronavirus – distanțarea socială, pentru a depăși această perioadă care se estimează ca fiind critică în următoarele două luni, în mod special în luna aprilie”, a mai spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *