Carantină instituită la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică, până la stingerea focarului

Instituția Prefectului – Județul Suceava a anunțat că prin Ordinul Comandantului Acțiunii nr. 76005/ 28.04.2020, a fost instituită măsura de carantinare a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, comuna Cornu Luncii, județul Suceava, până la data stingerii focarelor de COVID- 19.

Conform ordinului mai sus menționat, în cadrul obiectivului carantinat, precum și în imediata vecinătate, pe întreaga perioadă a carantinării, se vor aplica, în mod corespunzător, toate interdicțiile și restricțiile stabilite prin Ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență, inclusiv cele care privesc carantinarea și vor fi respectate toate măsurile epidemiologice stabilite de Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Măsurile obligatorii instituite, în cadrul obiectivului carantinat, precum și în perimetrul din imediata vecinătate, pentru toate persoanele care se află la permanent sau tranzitează Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică:

  1. Împiedicarea deplasării persoanelor care se află la adresa declarată pentru carantină și monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri
  2. Purtarea măștilor de protecție sau a variantelor alternative de către persoanele aflate în zona de carantină
  3. Inventarierea tuturor persoanelor aflate la adresa declarată pentru carantină din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică și din imediata apropiere, și actualizarea aplicației Portal COVID -19.
  4. Stabilirea, prin grija administrației publice locale și a IPJ Suceava a rutelor ocolitoare, a căilor majore de circulație care ocolesc zona carantinată și aducerea la cunoștința populației prin mijloacele mass media a acestei măsuri.
  5. Evaluarea, de către DSP Suceava, a oportunității și prioritizării de testare a persoanelor cu adresa declarată pentru carantină și transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare și personal de specialitate către Institutul Național de Sănătate Publică/ Ministerul Sănătății.
  6. Stabilirea în ședința Comitetului Județean pentru Cooordonarea și Conducerea Intervenției a responsabilităților privind:
    • asigurarea dezinfecției unde este considerat necesar
    • colectarea deșeurilor și procedurile aplicabile pentru asigurarea funcționării continue a serviciilor de utilități publice
    • asigurarea continuității aprovizionării cu alimente și bunuri de strictă necesitate pentru persoanele aflate în zona carantinată
    • stabilirea limitelor de competență pentru instituirea normelor derogatorii de la prevederile Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 76005/ 28.04.2020, de către Comitetul Județean pentru Cooordonarea și Conducerea Intervenției, cu aprobarea prefectului
    • stabilirea zonei de protecție prin extinderea arealului menționat ( imediata vecinătate) cu o distanță minimă de siguranță în care se introduc restricții/ interziceri de deplasare.

Toate măsurile cuprinse în Ordinul Comandantului Acțiunii nr. 76005/ 28.04.2020 au aplicabilitate imediată.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.