Carantină la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Costâna

Prin Hotărârea nr. 13/ 29.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a luat decizia instituirii carantinei la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna, comuna Todirești.

Această propunere va fi înaintată către Centrul Național pentru Situații Speciale de Urgență în vederea analizării, aprobării și emiterii unui ordin în acest sens care va fi semnat de comandantul acțiunii, șeful Departamentului pentru Situații Speciale de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.

Demersul vine ca urmare a situației epidemiologice înregistrate la nivelul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna și a potențialului evolutiv de propagare epidemiologică în rândul întregii categorii de personal medical de îngrijire, auxiliar, beneficiari, dar și în spațiul comunitar.

Propunerea este fundamentată prin Evaluarea de risc expusă de către Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava, precum și prin punctele de vedere exprimate de către instituțiile cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de riscul epidemiologic, în cadrul ședinței de analiză din data de 28.04.2020, ora 18.00, desfășurată la sediul ISU Suceava. 

Reamintim că, 122 de persoane, beneficiari și angajați ai Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică Costâna au fost infectați cu coronavirus,

foto: telem.ro

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *