Caravana Centenarului Filmului Românesc ajunge sâmbătă și duminică la Câmpulung Moldovenesc. Actorul Ion Dichiseanu invitat special

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură invită câmpulungenii dar și pe toți cinefilii din județ sau de pretutindeni să se bucure de filmul românesc.

Printre cele 100 de localități care găzduiesc Caravana Filmului Centenar se numără și municipiul Câmpulung Moldovenesc, se anunță în comunicatul posta de edilul Câmpulungului. Caravana celor 100 de filme ajunge sâmbătă și duminică, pe 24 și 25 noiembrie, la Câmpulung Moldovenesc.

Evenimentul face parte din seria de manifestări organizate de primăria municipiului și dedicate Centenarului Marii Uniri.
Evenimentele vor avea loc în sala de festivități a Colegiului Național „Dragoș Vodă”.
Centenarul Filmului Românesc aduce proiecții românești, o expoziție fotografică și un film documentar marca AGERPRES.
Invitatul special al întâlnirilor cu publicul din Câmpulung Moldovenesc este actorul Ion Dichiseanu.

PROGRAMUL CENTENARULUI FILMULUI ROMÂNESC la Câmpulung Moldovenesc:
Sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 16.30: Vernisajul expoziției de fotografie AGERPRES – România: Evoluție;
Sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 17.00: Proiecție film documentar – Marea Unire, România la 100 de ani – o producție AGERPRES;
Sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 19.00: Proiecție de gală – Film Centenar – Sfînta Tereza și diavolii (regia: Francisc Munteanu);
Duminică, 25 noiembrie, de la ora 18.00: Proiecție Film Centenar – Baltagul (regia Mircea Mureșan).
Actorul Ion Dichiseanu este invitatul special al evenimentelor și va dialoga cu publicul la finalul proiecțiilor, în cadrul unei sesiuni de Q&A.
Înainte de proiecția filmului Baltagul, Irina-Margareta Nistor va citi mesajul regizorului Mircea Mureșan, cel care a realizat capodopera cinematografică în 1969.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *