Care este diferența? Considerații pe marginea unei fotografii cu un câine fioros și un grănicer bine echipat

Am publicat un articol cu cifrele statistice, tot mai puține de altfel de la o zi la alta, oferite de Poliția de Frontieră. În afară de numărul persoanelor din Ucraina care au intrat în țară în ziua precedentă și numărul total al acestora, fugiți cei mai mulți din calea războiului, această instituție care recomandă cetățenilor români să se informeze doar din surse oficiale,  nu mai oferă de ceva vreme, nimic în scris.

Oferă în schimb fotografii marcate cu însemnele Poliției de Frontieră, pe care această foarte importantă instituție le consideră relevante pentru a ilustra menirea sa și conținutul slăbuțului comunicat de presă.

Astăzi, vă spun cu cu mâna pe inimă, m-am crucit: O poză cu un soldățoi de doi metri, perfect echipat, care ține sub control un dulău negru cu ochii ațintiți către fruntariile țării.  În fundal, niște biete persoane înfrigurate, cu pleduri peste bruma de bagaj, la coada unui ghișeu.

Care este mesajul pe care doresc să îl transmită  militarii de la Poliția de Frontieră? De  cine ne apără ei cu câinele acela înfiorător cu limba scoasă  și cu soldățoiul de doi metri?

Când toată lumea face apel la empatie, la ospitalitate, la solidaritate, la civilizație și democrație, Poliția de Frontieră dorește  ca aceasta să fie imaginea care va rămâne întipărită în mintea necăjiților de dincolo de graniță, când fac primul pas în  România?

Poate și ei se  întreabă: Care este diferența?

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *