Care sunt străzile din municipiul unde se vor extinde rețelele electrice și cele de iluminat public. Pe străzile private, Primăria nu poate interveni decât dacă le primește ca donație, a arătat primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că după ce ieri a fost promulgată Legea Bugetului de Stat,  bugetul Consiliului Local al municipiului Suceava va fi dezbătut în ședința ordinară a Consiliului Local din luna martie, pe data de 25 a  lunii. 

În acest context, el a abordat un subiect legat de extinderea rețelelor electrice și a celor de iluminat public  pe mai multe străzi din municipiul Suceava. El a reiterat faptul că, pentru a se putea interveni pentru extinderea acestor rețele și pe străzile private, este necesar ca acestea să fie donate către Primărie.

”Avem prinse în acest an sume în buget pentru extinderea rețelei electrice pe străzile  Iraclie Porumbescu, Traian Popovici, Tudor Vianu, Ionel Teodoreanu, Energeticianului, Căpitan Nicolae Cătănescu, triajului, Dimitrie Loghin, George Topârceanu, Constructorului, Aleea Dumbrăvii, Roma precum și 18 solicitări pentru străzi private. Aici Primăria nu poate interveni, la fel ca și pentru asfaltare, acestea trebuie donate la Primărie. Este vorba despre străzile Maior Ionescu, Artur Gorovei, Cezar Popescu, Cristofor Simionescu, Demostene Botez, Eusebiu Popovici, Gheorghe Cozorici, Grigore Vieru, Iftimie Bârleanu, Joseph Schmidt, Lucian Blaga, Magda Isanos, Moldovița, Nicolae Porumbescu, Nicu Gane, Teodor Balan și George Călinescu. Fac un nou apel ca cei care sunt în această situație să vină să avem discuții cu patronii acestor străzi să le doneze la Primărie pentru că acest lucru este valabil și pentru accesarea de fonduri europene” a transmis Ion Lungu.

În ceea ce privește extinderea iluminatul public,acesta  se va face pe străzile Academician Emil Diaconescu, Constructorului, Energeticianului, George Călinescu, George Topârceanu, I.C. Brătianu, Ilie Ilașcu, Ionel Teodoreanu, Matei Millo, Nicolae Cătănescu, Nicu Gane, Petru Comarnescu, Roma, Romeo Calancea, Traian Popovici, Triajului, Iraclie Porumbescu, Tudor Vianu și Dimitrie Loghin.

”Noi începem să facem aceste lucrări de extindere a rețelelor electrice și iluminat public pe banii municipalității dar sunt șanse foarte mari să transferăm aceste proiecte și de aceea fac un apel la cei cu străzi private să vină la Primărie, pentru că este o oportunitate unică, să promovăm aceste proiecte pe fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, unde este prevăzută o măsură în acest sens. Ar fi bine ca aceste străzi private să fie donate la Primărie   pentru a putea promova astfel de proiecte”, a declarat primarul municipiului Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.