Cariera politică a jurnalistului Dinu Zară s-a încheiat înainte de a începe

Jurnalistul  Dinu Zară, care își anunțase cu puține zile în urmă candidatura din partea USR la președinția Consiliul Județean Suceava a anunțat pe pagina sa de facebook că se retrage din competiția politică.

Redăm conținutul mesajului postat de colegul nostru de breaslă în această dimineață:

 

Au trecut trei săptămâni de când am acceptat invitația de a mă înscrie în USR. Am fost întâmpinat cu entuziasm de o echipă minunată. Sunt oameni cu care împărtășesc aceleași idealuri, principii și valori privind lupta pentru o schimbare în bine a comunității.

Dar timpul mi-a arătat că am estimat greșit impactul pe care asumarea unui rol politic îl va avea asupra mea în plan personal. În viață nu reușim să luăm întotdeauna cele mai bune decizii. Important este să le corectăm pe cele eronate.

Mi-am anunțat, ieri, colegii din USR că renunț la nominalizarea pentru candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava și demisionez din partid. Le mulțumesc pentru această perioadă frumoasă și le urez succes. Sunt convins că vor desemna cea mai bună echipă pentru a-i convinge pe suceveni că sunt o alternativă reală la vechea clasă politică.

Vă mulțumesc celor care mi-ați transmis că abia așteptați să mă votați, înțeleg dacă veți fi dezamăgiți, dar sunt convins că veți susține această decizie. Pentru mine, nicio funcție și niciun beneficiu nu compensează sacrificiile pe plan personal și familial.

Sunt oameni care și-ar vinde chiar și sufletul pentru a ajunge într-o astfel de poziție. Nu fac parte din această categorie. Nu vânez funcții sau beneficii și nu mă amăgește mirajul puterii. Mai important pentru mine este să fiu împăcat cu mine însumi, curat în fața propriei conștiințe, liniștit și fericit.

Nu am văzut niciodată asumarea unui rol politic sau ocuparea unei funcții publice ca pe un scop în sine, ci ca un mijloc prin care să contribui în mod real la o schimbare în societate. Renunț la componenta politică, dar nu renunț la luptă. Sunt și voi fi un spirit liber și nu voi fi niciodată încorsetat de sistem,

Am început demersurile pentru a înființa o organizație civică, apolitică și independentă, împreună cu oameni care îmi împărtășesc idealurile, valorile și principiile pe care le-aș fi promovat în politică. Vom milita pentru transparentizarea activității instituțiilor publice, pentru participarea activă a cetățenilor la actul administrativ, pentru dezbateri publice reale în comunitate, vom monitoriza activitatea demnitarilor, aleșilor și instituțiilor publice și le vom sancționa derapajele și abuzurile, dar vom propune și soluții concrete.

Revin la ceea ce mă face fericit: jurnalism de calitate și activism civic. Vă mulțumesc și vă aștept în continuare alături de mine!

 

Please follow and like us:

3 comentarii la „Cariera politică a jurnalistului Dinu Zară s-a încheiat înainte de a începe

 • 23 februarie 2020 la 18:39
  Permalink

  Impresionant, domnule Sandrinio Neagu! Ziceți că ”spirit liber”?
  Dar cine v-a obligat să mergeți la USR împotriva convingerilor și vointei dv? Și de ce tocmai la USR, că asta n-ați explicat. Domnii din respectiva tânără asociere în vederea obligării românilor la fericire cu forța vă reprezintă cel mai bine? Iar în ce privește militantismul dv. pentru cauze mărețe, ați scris poate vreodată un articol ca acesta?
  libertatea.ro/stiri/garile-sucevei-cum-a-ajuns-un-monument-istoric-carte-de-vizita-a-romaniei-lui-carol-i-intr-o-stare-de-degradare-probabil-iremediabila-prinsa-intre-proiecte-gran-2890171
  Sau de fapt v-ați dat seama că este mai comod traiul din publicitatea pe bani publici decât în tranșee?

  Răspunde
 • 23 februarie 2020 la 18:47
  Permalink

  Alo, dom Gibs, bree! Hâc! Ai supt cam multișor azi! Păi nu este Sandrinio, bre, aici in discuție este Dinu Zară. Și nu cred că poți zice că-i tot un drac. Mai crutăte bre, că nu-i frumos să ieși in public criță. Hâc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *