Evenimente

Căruțe cu lemn transportat fără acte, oprite de jandarmi pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava. Alte capturi la Gura Humorului

Compartimentul de informare și relații publice al  Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava a transmis un comunicat în care se arată că la sfârșitul săptămânii trecute au fost depistate mai multe transporturi de lemn fără documente de proveniență.

Astfel,  în data de 10 iulie, jandarmii din municipiul Suceava au depistat pe timpul executării serviciului de patrulare pe raza municipiului Suceava două atelaje hipo încărcate cu material lemnos.

Astfel, în jurul orei 09:00, pe strada Traian Vuia, municipiul Suceava, au fost descoperiți doi bărbați care transportau o cantitate de material lemnos, iar la controlul efectuat nu a putut fi justificată cantitatea de 2,48 mc, specia „plop alb”.

În acest caz, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori prevăzute de Legea nr. 46/2008.

Totodată, în ziua de 08 iulie, jandarmii din orașul Gura Humorului au depistat pe timpul patrulării pe traseul turistic din zona de competență, pe drumul drumul forestier Brusturosu două persoane cu două microbuze încărcate cu material lemnos.

În jurul orei 15:35, la controlul efectuat nu a putut fi justificată cantitatea de 9,91 mc, lemn foc specia „molid” de către cei doi barbați.

În acest caz, persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei potrivit Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar lemnul a fost preluat de către Ocolul Silvic Gura Humorului.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava va lua măsuri și în perioada următoare pentru respectarea cadrului legal care reglementează ocrotirea pădurilor.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *