CAS Suceava are încheiate 111 contracte în ambulatoriul de specialitate clinic cu un număr de 380 medici specialiști

Președintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, dr. Claudiu Cobuz a transmis că în  prezent, instituția pe care o conduce  are încheiate 111 contracte de prestări servicii medicale în ambulatoriul de specialitate clinic cu un număr de 380 medici specialiști, incluzând și ambulatoriile de specialitate ale spitalelor publice. Comisia constituită conform prevederilor legale din reprezentanți ai CAS, DSP, Colegiului Județean al Medicilor, asociația sindicală și cea patronală a medicilor specialiști analizează necesarul de servicii medicale de specialitate și stabilește necesarul de medici specialiști pentru fiecare specialitate clinica și zonă a județului.

Pentru specialitățile clinice o normă reprezintă un program de lucru de 7 ore în medie pe zi și, respectiv, de 35 ore pe săptămână.

În condiții de adresabilitate crescută din partea pacienților pentru o anumită specialitate, se poate prelungi programul de lucru, iar medicii specialiști și managerii spitalelor publice (pentru cabinetele ambulatorii de specialitate ale spitalelor) pot solicita CAS Suceava majorarea programului.

Prelungirea programului permite decontarea unui număr mai mare de consultații medicale acordate persoanelor asigurate de către medicii specialiști.

Pentru a veni în sprijinul asiguraților, CAS Suceava nu a limitat și a aprobat de fiecare data solicitările medicilor specialiști de prelungire a programului de consultații, astfel încât mai mulți pacienți au primit servicii medicale gratuite. În prezent CAS Suceava are un număr de 24 furnizori din ambulatoriul de specialitate care au program de activitate majorat, la nivelul întregului județ, specialitățile medicale fiind psihiatrie, dermatologie, diabet, oftalmologie, oncologie, neurologie, neuropsihiatrie infantilă, ortopedie, pediatrie, medicină internă, ORL.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *