CAS Suceava, executată silit. Executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu pretinde de la instituție 320.000 de lei, sumă stabilită prin hotărâre judecătorească

Astăzi dimineață, executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu a descins, însoțit de un echipaj de janadarmi și de reprezentanți ai presei, la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava pentru a pune sechestru pe clădirea și bunurile mobile ale instituției.

Sarmis Câmpulungeanu deține o sentință judecătorească care obligă CAS Suceava să-i achite suma de 320.000 de lei. Banii ceruți de executor provin dintr-un contract semnat de acesta acum circa 10 ani cu angajații CAS Suceava care au dat în judecată Casa de Asigurări pentru neplata unor drepturi salariale stabilite prin lege dar neachitate.

Aceste drepturi restante au fost plătite ulterior eșalonat, după ce procesele deschise de angajații CAS au fost câștigate în instanță,  dar salariații unității din Suceava, pentru a grăbi lucrurile probabil, fiind sfătuiți cumva în acest sens, au apelat și la sprijinul executorului judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu, încheind contracte cu acesta.

Executorul a purtat corespondență atât  cu CAS națională cât și cu CAS Suceava, trimițând somații și alte scrisori specifice. Când angajații s-au văzut cu drepturile restante încasate, au omis să achite comisionul către executor.

Cu răbdare, Sarmis Câmpulungeanu a așteptat câțiva ani, să se adune majorări și penalități de întârziere consistente,  după care a dat el în judecată, cerându-și drepturile bănești, cotravaloare a serviciilor pentru care a fost angajat. Salariații nu au fost de acord să-și plătească fiecare   partea sa din angajamentul semnat cu executorul astfel încât acesta s-a îndreptat împotriva instituției, obligată acum prin hotărâre judecătoască să-i plătească 320.000 de lei.

 

Prezentăm și un comunicat de presă al CAS Suceava, semnat de directorul general Cristi Bleorțu:

 

În cursul zilei de astăzi, 18 noiembrie a.c., la sediul CAS Suceava s-a prezentat un executor judecătoresc însoțit de o echipă de jandarmi și de reprezentanți ai presei locale pentru a înștiința conducerea asupra intenției de a pune sechestru pe bunurile mobile și imobile ale instituției noastre.

 Precizăm că instituția noastră este în litigiu cu acest executor judecatoresc, în sensul că a fost formulată o contestație la executare, soluționată în luna iunie a.c, în primă instanță, în favoarea executorului.

 Sentința este executorie, instituția noastră fiind obligată să achite suma datorată executorului judecatoresc. Având în vedere procedura de alocare a fondurilor cu această destinație, legislația în vigoare prevede un termen de 6 luni pentru a putea face demersurile necesare îndeplinirii obligației de plată. În aceasta perioadă au existat permanent discuții între conducerea CAS și executorul judecătoresc prin care i-am adus la cunoștință acestuia că plata va fi efectuată în termenul legal.

 Bugetul necesar efectuarii acestei plăți a fost alocat de CNAS și vom achita suma datorată în cel mai scurt timp.

 Precizam ca activitatea instituției noastre nu a fost afectată în nici un fel și în acest moment nu este instituit sechestru asupra bunurilor CAS.

 Considerăm că acțiunea din această dimineață a fost un abuz din partea executorului judecătoresc, deoarece termenul convenit cu conducătorul instituției pentru efectuarea plății nu a fost depasit, fiind astfel, inutil, prejudiciată fiind imaginea instituției.

           

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *