Mopan Suceava
ActualitateEducatie

CASA CORPULUI DIDACTIC S-A FI TERMINAT DACĂ MINISTERUL EDUCAȚIEI N-AR FI PLĂTIT DESPĂGUBIRI UNEI ȘCOLI DIN RĂDĂUȚI – A DECLARAT ȘEFUL IȘJ SUCEAVA

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Gheorghe Lazăr, a prezentat într-o conferință de presă stadiul lucrărilor la construcția de pe tăpșanul din apropierea segmentului de șosea de centură a municipiului reședință de județ din comuna Șcheia. Pentru clădirea care ar fi trebuit să însemne o investiție de 6 milioane de lei, s-au cheltuit până acum puțin peste 2 milioane de lei, lucrări decontate și executate. Pe componenta de execuție vor mai trebui investiți 3,69 milioane de lei. Este vorba despre prețurile estimate în anul 2006, când s-a făcut propunerea investiției, în 20o8 s-a realizat studiul de fezabilitate iar în anul 2009, Consiliul local Șcheia a aprobat darea în folosință gratuită a suprafeței de 0.5 hectare de teren pentru construirea sediului nou al Casei Corpului Didactic. Au urmat procedurile de achiziții publice a lucrărilor după ce în 2011 a fost avizată la nivel guvernamental investiția. Din 2012, au început lucrările. De menționat că, la data obținerii terenului, Consiliul local al comunei Șcheia avea aprobat un PUZ (Plan Urbanistic Zonal), prin care zona în care urma să se ridice construcția pentru noul sediu al Casei Corpului Didactic, urma să fie racordată la utilități.
Gheorghe Lazăr, inspectorul școlar general al IȘJ Suceava, a explicat într-o conferință de presă că această investiție s-ar fi putut termina încă din anul 2015, dacă Școala Generală numărul 6 din Rădăuți n-ar fi acționat în judecată Ministerul Educației iar instanțele de judecată nu i-ar fi dat câștig de cauză. În acest fel, banii ce ar fi trebuit să ajungă la constructori, au fost direcționați către școala din Rădăuți, pe baza hotărârilor judecătorești irevocabile. Șeful IȘJ Suceava, Gheorghe Lazăr, apreciază că restul investiției se va termina, prezentând mai multe documente de la firmele de apă-canal, electricitate dar și de la Primăria Șcheia.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *