Casă distrusă de flăcări la Prisaca Dornei – comuna Vama, incendiu pornit de la jarul din sobă

Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit ieri după amiază în jurul orei 14.00 cu trei autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din satul Prisaca Dornei, comuna Vama.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la nivelul acoperișului și al mansardei, existând pericolul de propagare la întreaga construcție. Incendiul a fost lichidat la ora 16:05.

Au ars: astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, mansarda locuinței pe 100 de metri pătrați și circa 5 metri cubi de cherestea. S-au degradat învelitoarea din tablă a acoperișului, elemente de tâmplărie din PVC, pereții și plafoanele de la etaj și de la parter, obiecte de mobilier, materiale textile și altele.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor nestinse și depozitate necorespunzător, în preajma materialelor combustibile. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și bunuri materiale din interior.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *