Casa în care dormeau trei copii din Dumbrăveni, la un pas să fie mistuită de flăcări. Mama la spital, tatăl la muncă în Anglia

Un eveniment nefericit, la un pas de catastrofă, s-a petrecut în noaptea de  marți spre miercuri, la Dumbrăveni. Un băiat a  anunțat că la locuința aparținând părinților săi a izbucnit un incendiu.

El a transmis că locuiește împreună cu mama sa și cele două surori de 12, respectiv 13 ani, într-un imobil din comuna Dumbrăveni,  tatăl fiind plecat la muncă în Anglia.

Cu o zi înainte, pe 7 mai a.c.,  mama băiatului  a fost internată la Spitalul Județean Suceava din cauza unor probleme medicale, și, fiind la domiciliu împreună cu cele două surori, în jurul orei 20.00 a aprins focul în soba din interiorul unei încăperi în care urmau să doarmă cele două surori ale sale. În jurul orei 00.01, băiatul a fost trezit de surorile sale, care au văzut că în fața sobei din încăpere, covorul a luat foc.

Până la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul din interiorul locuinței a fost lichidat de apelant împreună cu vecinul acestuia, Bogdan Mihai, prin scoaterea covorului incendiat.

Pentru stingerea incendiului, la fața locului s-a deplasat o autospecială din cadrul I.S.U. Suceava și echipajul de pompieri civili din cadrul Primăriei comunei Dumbrăveni, cu o autospecială. La prezența echipajului de pompieri din cadrul I.S.U. Suceava s-a constatat că ardea mocnit coșul de fum al locuinței, acesta fiind stins și nefiind pericolul de propagare la locuințele învecinate.

Din cercetările efectuate împreună cu specialiștii din cadrul ISU Suceava, s-a stabilit că incendiul s-a datorat „efectului termic al unui jăratec aprins și coșului de fum necurățat”. În urma incendiului a ars, parțial, coșul de fum al imobilului și un covor prejudiciul fiind de aproximativ 400 de lei.

Nu au fost indicii cu privire la comiterea unei infracțiuni.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *