”Casa lui Patrocle”, apel pentru salvarea animalelor din gospodăria femeii din Dărmănești găsită în casă înconjurată de 17 câini. În preajmă au fost găsite schelete de câini mâncați de alți câini (Foto: Casa lui Patrocle)

”Casa lui Patrocle”, asociația de salvare a animalelor a lansat un apel de suflet către iubitorii de animale din județul Suceava, pornit de la ceea ce membrii asociației au descoperit ieri la locuința bâtrânei din Dărmănești care a fost descoperită de vecini mai mult moartă decât vie, închisă în casă cu 17 câini, după ce o săptămână întreagă nu a dat niciun semn de viață.

Prezentăm mesajul transmis de Casa lui Patrocle, însoțit de câteva fotografii relevante:

AJUTOR!!
Un caz social extrem de grav în Dărmănești!
O bătrână a ajuns ieri la spital, vecinii au chemat salvarea și politia deoarece n-au văzut de mult timp bătrâna prin curte. Bătrâna este grav lovită la cap, nu știm când, sau dacă  se va întoarce acasă.
Acasă însă am găsit un dezastru! Schelete de câini mâncați…de ceilalți câini, pui de la vreo două cățele, pui de pisică, rațe închise și înfometate, șapte căprițe tot închise, rupte de foame!
Chiar avem nevoie de voi! Ajutați-ne cu puii, caprele și rațele măcar!! Să fim oameni și să ne implicăm să salvăm animalele astea! N-avem unde duce puii, pisoii, rațele și caprele! Suntem în Dărmănești.

Acesta este mesajul de solicitare pentru sprijin venit din partea Asociației ”Casa lui Patrocle”.

Reamintim că vineri după amiază, pe 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au fost sesizați de faptul că o femeie de 63 ani nu a mai fost văzută de către vecinii săi de o săptămână, fiind posibil decedată.

Femeia locuiește singură în comuna Dărmănești, într-o casă bătrânească. Polițiștii au găsit-o acasă, în stare vădit precară de sănătate, întinsă pe pat, iar în interiorul camerei se aflau aproximativ 17 câini. Dânsa este cunoscută ca fiind consumatoare de băuturi alcoolice, trăind în condiții mizere.

Fiind întrebată dacă în această perioadă a fost victima vreunei infracțiuni, ea a spus că nu și că nici o altă persoană nu a vizitat-o în ultimul timp.

La fața locului a sosit un echipaj de ambulanță care a transportat-o pe femeie la UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava, stabilindu-i-se diagnosticul de „TCC și etilism acut”, ea rămânând internată în vederea supravegherii evoluției stării de sănătate.

S-a luat legătura cu lucrătorii Primăriei Dărmănești în vederea preluării câinilor fără stăpân.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *