Casa unui bătrân de 70 de ani din Voitinel distrusă de un incendiu provocat de un scurtcircuit electric

În noaptea de 2 aprilie a.c., pe la ora 00.55, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că, în localitatea Voitinel, arde casa unui bărbat în vârstă de 70 de ani.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți și ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus cu mai multe autospeciale precum și pompieri civili din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Voitinel, Bilca, Gălănești, cu autospeciale din dotare. După mai multe ore de intervenție incendiul a fost localizat și stins. În incendiu a ars acoperișul din lemn al casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 100 m², cu probabilitate de propagare la adăpostul de animale și la o anexă din imediata apropiere. Nu s-au înregistrat victime omenești ca urmare a incendiului.

 Cu ocazia cercetărilor efectuate la fața locului s-a stabilit ca incendiul a izbucnit ca urmare a unui scurt circuit al curentului electric la un cablu/conductor electric neizolat corespunzător, situat în podul locuinței, fapt ce a generat aprinderea unor mase plastice (izolație cabluri), propagarea incendiului fiind favorizată de construcția din lemn a imobilului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *