Actualitate

Case mistuite de flăcări în ziua de Paște, la Calafindești și Zamostea, incendii provocate de scurtcircuite electrice

Pe 16 aprilie, chiar în noaptea de Înviere, înainte de ora 1.00, pompierii au fost chemați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din Calafindești. La fața locului, au sosit două echipaje de pompieri din cadrul ISU Bucovina – Siret, care au lichidat incendiul. Focul a provocat pagube materiale constând în bunuri din locuință, mobilier, acoperiș. Prejudiciul estimat este de aproximativ 30.000 euro

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că în timp ce proprietara, o femeie în vârstă de 29 ani, se afla în locuință împreună cu fiica sa în vârstă de numai 12 zile, a simțit miros de fum. Când a verificat locuința, a observat faptul că în bucătărie a izbucnit un incendiu, așa că  a luat fetița în brațe și a ieșit din locuință, cerând vecinilor să sune la 112.

S-a stabilit drept cauză a producerii incendiului un scurtcircuit la boilerul electric. Acesta se afla amplasat într-o anexă din spatele imobilului, incendiul propagându-se ulterior la podul casei. Locuința nu era asigurată.

 

În prima zi de Paște, pe la ora 17.40, pompierii au fost anunțați prin 112 despre faptul că în comuna Zamostea arde o casă.

S-a stabilit că proprietarul, un bărbat de de 54 ani, a plecat de acasă în jurul orei 15.30, împreună cu concubina sa până la cimitirul din sat. Înainte de a pleca din locuință, sus-numiții au lăsat la încărcat două telefoane mobile și televizorul în priză.

La întoarcere, au văzut că în locuința lor a izbucnit un incendiu și au apelat la 112. În urma incendiului a ars casa de locuit în proporție de 80% și bunurile din interiorul acesteia, iar prejudiciu a fost estimat la suma  10.000 euro, locuința nefiind asigurată.

În urma cercetării la faţa locului de către pompierii militari, aceştia au stabilit cauza producerii incendiului ca fiind efect termic al curentului electric.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *