Castanul centenar din fața Ocolului Silvic Putna s-a rupt peste firele electrice. Localitatea a rămas fără curent

O bună parte din locuitorii comunei Putna precum și agenți economici și instituții publice din localitate au rămas fără curent în această dimineață, după ce  castanul centenar  din fața Ocolului Silvic Putna s-a rupt în două, ramura cea mai mare căzând peste firele electrice care alimentează foarte mulți consumatori din localitate.

Evenimentul s-a petrecut ca din senin azi dimineață pe la ora 9.30. Castanul de pe marginea drumului principal care trece prin Putna, DN2H are mai mult de 100 de ani. Acum peste 10 ani, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași dorea să îl pună în valoare (să îl taie), pentru că prezenta crăpături care ar fi putut să ducă la prăbușirea acestuia. Pentru că cei de la Drumuri Naționale au apreciat că arborele s-a ”calusat”, adică rănile sale s-au vindecat, nu au mai înnoit solicitarea de punere în valoare către Ocolul Silvic Putna.

Primii care au intervenit la fața locului au fost angajații Primăriei Putna, care au degajat firele rupte de crengile prăbușite peste acestea.

Lucrătorii Eon au început să lucreze la remedierea avariei, apreciind că vor termina lucrul până după amiază. Cel mai probabil, castanul centenar va  fi tăiat, dacă Drumurile Naționale vor solicita din nou ”punerea în valoare” a acestuia.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other