Cât costă serviciile de tractări auto?

În general, unul dintre principalele motive pentru care oamenii evită să apeleze la servicii oferite de profesioniști este reprezentat de costurile pe care acestea le pot avea. Acest lucru se întâmplă și în cazul serviciilor de tractări auto, în defavoarea cărora șoferii apelează, mai degrabă, la ajutorul prietenilor sau rudelor.

Este adevărat, costurile reprezintă un aspect foarte important de luat în considerare, mai ales în condițiile defecțiunii autoturismului, care implică oricum o investiție mai mică sau mai mare, în funcție de gravitate. În realitate, însă, prețurile practicate de majoritatea firmelor de tractări auto sunt chiar accesibile, iar avantajele de care beneficiază șoferii atunci când solicită astfel de servicii sunt cu mult mai importante.

Ce criterii influențează costurile tractărilor auto?

Toți șoferii trebuie să știe că nivelul costurilor finale ale serviciilor oferite de o firmă de tractări auto Suceava sau din orice alt oraș din țară variază în funcție de mai multe criterii. Cele care au un impact foarte mare asupra costurilor sunt:

  • distanța parcursă – tariful practicat de o firmă de tractări auto se calculează pe numărul de kilometri pe care echipa de intervenție trebuie să îi parcurgă atât dus, cât și întors. De aceea, într-o astfel de situație este recomandat să se apeleze la o firmă care se află în vecinătatea zonei în care s-a defectat mașina;
  • masa autovehiculului – în funcție de dimensiunile și greutatea autovehiculului care va trebui tractat, firmele au tarife diferite. De exemplu, tariful pentru un autoturism de oraș este mai mic decât în cazul unei autoutilitare. Iar dacă este vorba despre alte tipuri de vehicule sau utilaje, care de obicei sunt transportate pe platformă, prețul este, de asemenea, diferit;
  • intern sau extern – majoritatea firmelor de tractări auto oferă servicii oriunde în țară, dar și în străinătate. Astfel că, tarifele practicate pentru aceste servicii sunt diferite, unele dintre acestea având tarife preferențiale pentru tractările efectuate în oraș, în afara acestuia și, mai ales, în cazul tractărilor auto internaționale.
Care sunt prețurile practicate pentru fiecare categorie de autovehicul?

Un aspect important, care vine în avantajul clienților, este faptul că cele mai multe firme de tractări auto au menționate pe site-urile proprii tarifele pentru fiecare categorie de autovehicul, care sunt stabilite pe kilometru. În acest fel, aceștia își pot face un calcul estimativ înainte de a contacta firma respectivă. În plus, datorită acestei transparențe, șoferii pot analiza tarifele de la mai multe firme, pentru a o alege pe cea mai potrivită pentru nevoile lor.

De exemplu, pentru un autoturism, tarifele se situează în jurul valorii de aproximativ 2 lei/km, iar pentru autoutilitare este vorba despre 2,5 lei/km.

Totuși, este de menționat și faptul că șoferii care apelează la ajutorul unei firme de tractări auto pot beneficia și de alte tipuri de servicii, cum ar fi consiliere sau asistență auto. Prin urmare, este mult mai avantajos să se apeleze la servicii profesionale, decât să se rezolve o astfel de problemă pe cont propriu.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.