Mopan Suceava
Politica

Cât de ”fructuos” funcționează coaliția guvernamentală la Suceava. PSD – Cușnir, versus PNL – Barbă, comunicate punctuale

Dan Ioan Cușnir, consilier local, președinte executiv  al Organizației Municipale PSD Suceava:                                                                    

Anul viitor, în 2024, Flutur Gheorghe va avea 20 de ani de când conduce Județul Suceava, cu o pauză de 4 ani în perioada 2012-2016; de facto el a condus județul Suceava și în perioada 2004-2008.

1)  În timp ce Cătălin Nechifor, fostul președinte PSD al CJ Suceava (cel despre care Flutur Gheorghe spunea că este „leneș”) a construit în 2 ani Aeroportul Suceava cu terminal și aerogară modernizată complet, inclusiv 2460 metri de pistă cu lățimea de 45 m, Flutur Gheorghe a reușit în doar 7 ani să inaugureze Terminalul 2, un container de 1000 mp.

2)  În timp ce Cătălin Nechifor, fostul președinte PSD al CJ Suceava (cel despre care Flutur Gheorghe spunea că este „leneș”) a construit într-un an drumul Trans Rarăul din economiile Consiliului Județean la cheltuielile de deszăpezire a drumurilor județene, Flutur Gheorghe a reușit în doar 7 ani să amenajeze o parcare lângă drumul Trans Rarău.

3)  În timp ce Cătălin Nechifor, fostul președinte PSD al CJ Suceava (cel despre care Flutur Gheorghe spunea că este „leneș”) a construit în 6 luni DN 29/E85 Suceava-Botoșani, Flutur Gheorghe reușește de doar 15 ani să ne povestească ce frumoase vor fi și câtă importantă turistică vor avea drumurile Panaci-Bilbor și Malini_Borca.

4)  În timpul lui Cătălin Nechifor, fostul președinte PSD al CJ Suceava (cel despre care Flutur Gheorghe spunea că este „leneș”) clădirea Palatului Administrativ era asigurată contra incendiilor și avea contract valabil de mentenanță pentru senzorii de depistare a fumului, Flutur Gheorghe a reușit performanța de a face economii mărunte pentru că ulterior CNI din banii românilor din bugetul de Stat să cheltuie peste 20 milioane euro pentru refacerea postincendiu a clădirii fanion a administrației publice județene, bani care ar fi putut să fie folosiți pentru infrastructură rutieră sau școlară a județului Suceava.

5)  În timp ce Cătălin Nechifor, fostul președinte PSD al CJ Suceava (cel despre care Flutur Gheorghe spunea că este „leneș”) a reamenajat într-un an DJ Mihoveni-Costana, Flutur Gheorghe a reușit să asfalteze drumul județean spre locația să preferată, „Acasă în Bucovina”.

6)  În timp ce PSD-ul a construit Centura inel a Radautiului în 2 ani, Flutur Gheorghe ne povestește de doar 15 ani cum gospodarii PNL vor construi centurile ocolitoare ale orașelor Gură Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Flutur Gheorghe,”stâlpul” coaliției de guvernare, nu reușește, la el acasă, pe toloaca, nimic altceva în afară de petreceri de partid pe bani publici, nimic în afară de de chiuituri și hore și alea de slabă calitate.

Cine îl protejează pe Gh. Flutur și până când?

 

Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, vicepreședinte al PNL Suceava:

 

După ultimele declarații ale domnului Cușnir mi se confirmă că nu pierde niciun prilej de a plonja în penibil de fiecare dată când îl atacă pe Gheorghe Flutur. Intervenția mea este pentru a mă explica sucevenilor.

Domnul Cușnir nu este venit de pe lună, are o experiență mare în politică și dacă ne uităm la ultimele alegeri vedem că lumea a înțeles foarte bine și câte parale face. Cum se vede că lumea a înțeles cine face și cine doar critică.

Declarațiile dumneavoastră vin în contradicție jenantă cu realitățile care se văd în județul Suceava cu ochiul liber. Oricine le vede. Cred că și dumneavoastră le vedeți.

  1. Președintele Flutur este cel care a adus chiar în primul mandat primul proiect din România pentru modernizarea unui aeroport. Un proiect de peste 60 milioane de euro pentru Aeroportul Internațional Ștefan Cel Mare din Suceava.
  2. Președintele Flutur cu echipa sa de la Aeroport a făcut să crească numărul de pasageri de peste 17 ori față de 2016, ajungând la peste 800.000 de pasageri pe an în prezent.
  3. Președintele Flutur s-a implicat în deschiderea județului Suceava către mai multe destinații internaționale (faptul că se renunță la unele zboruri este o măsură de etapă, noi asigurăm condiții, dezvoltăm Aeroportul, ne luptăm să aducem și alte destinații).
  4. Președintele Flutur și-a asumat modernizarea Spitalului Județean de Urgență Suceava, transformat în Spital Clinic. Lucru care tocmai se întâmplă. S-au alocat peste 100 de mii de euro în ultimii ani și urmează mari proiecte de peste 150 milioane de euro pentru Spitalul de Copii, Spitalul de Boli Infecțioase și pentru Oncologie.
  5. Președintele Flutur s-a implicat împreună cu echipa sa în modernizarea drumurilor județene, astfel doar în acest an, avem peste 60 % din bugetul CJ Suceava alocat modernizării drumurilor județene.
  6. Președintele Flutur a pus în valoare masivul Rarău iar două dintre drumurile județene de pe Rarău au fost făcute în mandatele sale.
  7. Președintele Flutur cu echipa s-a implicat în deblocarea Autostrăzii A7 care a fost proiectată doar până la Pașcani, știți în ce perioadă. Pe 26 septembrie avem dezbaterea finală pentru a începe procedurile de execuție.
  8. Președintele Flutur și-a asumat ca procedura de proiectare și execuție a centurii Gura Humorului să fie organizată de CJ Suceava pentru a scurta timpii de așteptare. Pe 3 octombrie avem dezbaterea finală pentru Autorizația de Mediu. Celelalte centuri sunt atribuții ale guvernului și ale Ministerului de resort.
  9. Președintele Flutur a promovat Bucovina cum nu a făcut o nimeni (accept faptul ca poate dumneavoastră nu înțelegeți sau nu vă plac o serie de elemente care țin de tradițional). O țară și o lume întreagă știe de Bucovina astfel că anul acesta depășim jumătate de milion de turiști care ne calcă pragul.
  10. Sub conducerea președintelui Flutur județul Suceava are proiecte de peste 1.4 miliarde de euro, iar dacă ne referim doar la proiectele de dezvoltare locală pentru toate comunele și orașele din județ sunt proiecte de peste 600 milioane de euro pentru apă, canal, drumuri, gaze naturale – ABC-ul civilizației.

Daca vreți putem continua cu zeci sau sute de exemple, o pot face pentru că președintele Flutur este un om implicat zi de zi în dezvoltarea județului nostru. Acest lucru îl face cu echipa de la CJ Suceava, cu echipa de primari din județul Suceava și cu sprijinul colegilor din Coaliție, fără vreun aport din partea dvs.

Cred că este suficient pentru a sublinia diferențele și inadvertențele crase dinte realitate și ce insinuați dumneavoastră. Iată de ce pentru mine declarațiile dumneavoastră se încadrează în logica perfectă a penibilului.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *