CÂT DE SCUMP A AJUNS ÎNVĂȚĂMÂNTUL GRATUIT ÎN ROMÂNIA!

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a susținut o declarație politică în care a vorbit despre calitatea învățământului gratuit din România și în care susține că Guvernul a promis multe, dar nu s-a ținut de cuvânt.

Viitorul unei ţări depinde în mod esenţial de calitatea sistemului de învăţământ! Viitorul unei naţiuni va fi luminos numai dacă toţi copiii merg la școală, indiferent dacă ei s-au născut la oraș sau la sat. Prosperitatea și dezvoltarea economică este condiţionată de existenţa unui învăţământ performant, permanent atent la schimbările tehnologice, flexibil la evoluţiile pieţei muncii”, a declarat Ioan Balan.

„Din păcate, însă, școala a început din nou, iar condiţiile în care elevii au fost primiţi în sălile de clasă, în cele mai multe cazuri, sunt mai rele decât în anul precedent. Singurele investiţii care s-au realizat în școli au fost cele care s-au făcut din banii administraţiilor locale, din banii puţini care le-au mai rămas la dispoziţie după ce Guvernul le-a confiscat banii din anii anteriori, în vreme ce Guvernul a promis mult și a făcut nimic. Promisiunea celor 2.500 de școli și grădiniţe noi a rămas tot la stadiul de promisiune, iar manualele școlare noi, pline de greșeli, sunt mai rele decât cele vechi. Mai mult decât atât, mii de școli continuă să funcţioneze în ilegalitate. Din cauză că nu s-au făcut investiţii, din cauză că toalete sunt tot insalubre și fără apă curentă, aproape jumătate dintre unităţile de învăţământ nu au nici astăzi avize sanitare sau autorizaţiile de securitate la incendii”, a mai declarat Ioan Balan.

„Personal, înţelesesem din spusele domnului Dragnea, ale doamnei Dăncilă și al altor lideri PSD și ALDE, că România este «tigrul» Europei la creșterea economiei, că sunt atât de mulţi bani la buget, căci nu mai au ce face cu ei. Mă întreb, oare, când să îi credem pe actualii guvernanţi? Cert este faptul că, oricât de mulţi bani ar avea bugetul, oricât de mult va crește economia, educaţia nu va fi niciodată o prioritate pentru PSD-ALDE. De asemenea, este evident că atâta vreme cât Guvernul nu va face investiţii serioase și nu va susţine familiile cu venituri modeste, mii de copii nu vor merge în continuare la școală, deși, potrivit Constituţiei, învăţământul obligatoriu este gratuit”, a conchis deputatul PNL de Suceava Ioan Balan.

Please follow and like us:

One thought on “CÂT DE SCUMP A AJUNS ÎNVĂȚĂMÂNTUL GRATUIT ÎN ROMÂNIA!

  • 18 septembrie 2018 la 9:18
    Permalink

    Ohoho! Pai cand desfiintezi scolile este mai bine, domnu deputat?
    Si viitorul este luminos nu daca merg plozii nostri la scoala. Este luminos daca plozii merg la scoala cu folos! Nu cred ca matale esti cel mai indicat sa vorbesti despre scoala.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *