CĂTĂLIN NECHIFOR ATRAGE ATENȚIA ASUPRA RISCULUI CA REZERVAȚIA CODRII SECULARI DE LA SLĂTIOARA SĂ FIE ELIMINATĂ DE PE LISTA UNESCO

Președintele Partidului Pro România, organizația județeană Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a atras atenția că există riscul ca obiectivul introdus recent în patrimoniul UNESCO, Codrii Seculari de la Slătioara, ar putea să fie scos de pe această listă.
Nechifor a argumentat temerile sale prin aceea că, pe deoparte panourile care semnalizează turiștilor direcția către Codrii Seculari nu au inscripționate însemnele specifice monumentelor UNESCO. Mai mult, panourile sunt într-o rână. Nici căile de acces de acces către Codrii Seculari nu sunt într-o stare mai bună, parte dintre ele fiind afectate de viiturile din ceastă vară.
Deputatul Cătălin Nechifor a considerat că acel indicator care oferă informații doar în limba română trebuie să fie schimbat și să se înțeleagă că rezervația naturală Codrii Seculari de la Slătioara constituie o ”mină de aur” pentru turismul din județ, așa cum sunt valorificate și alte asemenea rezervații naturale din România.
”Nu sunt locuri de parcare, nu este apă curentă, nu sunt toalete. Drumurile sunt groaznice. Nu se poate circula pe drumul dinspre Câmpulung Moldovenesc. Gropile făcute de viituri nu mai permit ca vizitatorii să ajungă la acest important obiectiv turistic” a transmis Nechifor care a adresat și un set de întrebări către cei responsabili, precum: ”De ce nu s-a aplicat un proiect pentru acest tronson rutier?; De ce nu s-a făcut amenajarea riguroasă în condițiile stabilite de UNESCO în ceea ce privește posibilitatea de accesibilitate și siguranță turistică?. Riscăm ca acest obiectiv să fie scos de pe lista UNESCO. Trist ar fi să asistăm la o astfel de situație”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *