Cătălina Elena Vartic, candidatul Partidului Ecologist Român pentru președinția Consiliului Județean: ”Onoarea nu este de vânzare”

Cătălina Elena Vartic este candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava. Nu este o necunoscută pentru politica suceveană  dar vine cu un proiect nou, care merită atenție. Idei  bune, mesaje civilizate, bună cuviință în mesajul transmis.  Alegătorii din județul Suceava vor decide dacă Elena Cătălina Vartic este cel mai potrivit om să conducă administrația județeană.

Cum am procedat până acum, nu am intervenit în comunicatele de presă ale candidaților, pentru a nu le distorsiona mesajul.

Prezentăm în cele ce urmează mesajul candidatului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava din partea Partidului Ecologist Român, Cătălina Elena Vartic:

Asta sunt eu: Cătălina Elena Vartic, am 45 de ani, suceveancă, mamă a trei copii și simt că nu mai pot să tac!

De când am preluat președinția organizației județene a Partidului Ecologist Român, obiectivul  stabilit de la început a fost acela de a da Sucevei o voce. Suceava a avut vocea sugrumată, toți am simțit acest lucru. În 30 de ani ne-am pus speranțele în generații întregi de politicieni, că vor fi capabili să construiască un județ care să fie model pentru țară. În ultimele luni ne-am ales cu apelative jignitoare, pentru care nimeni nu dă socoteală și față de care nimeni nu ne-a apărat. Oamenii de aici au o voce care trebuie să fie auzită. Eu, alături de cei din jurul meu, îmi asum să-i aud și mai ales să îi ascult.

Asta sunt eu: Cătălina Elena Vartic, am 45 de ani, suceveancă, mamă a trei copii și simt că nu mai pot să tac. Sunt un om asumat, cu experiență de viață, cu suișuri și coborâșuri care m-au modelat și m-au format. Profesional am activat în mediul privat, știu ce înseamnă să dai salarii unor oameni care depind de tine împreună cu familiile lor. Știu ce înseamnă să îți dai sufletul într-o multinațională. Știu ce înseamnă și să lucrezi la stat. Om care muncește cu adevărat nu doar se bucură de beneficiile de bugetar.

Vrem să arătăm sucevenilor că există o alternativă. În politică, ca în orice alt domeniu, sunt oameni buni și oameni răi. Oameni corecți și hoți.  Oameni cinstiți și demagogi. Unii dintre cei care fac politică ajung să se mânjească într-atât încât transformă politica în ceva toxic și urât iar oamenii buni se îndepărtează.

Nu vreau să le datorez copiilor mei explicații pentru că am stat pe margine atunci când puteam să fac ceva. De aceea cred că a venit timpul oamenilor pregătiți, cu experiență, cu coloană vertebrală și voce puternică. E timpul oamenilor care nu stau cu capul plecat și care scriu după dictare. Pentru acești oameni există Partidul Ecologist Român, Filiala Suceava.

 

A trecut vremea baronilor, a stăpânilor, a tătucilor, a politicienilor care învârt județul pe degete

 

Îmi prezint public candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, din partea Partidului Ecologist Român. Suceava are o voce și nu tace. A trecut vremea baronilor, a stăpânilor, a tătucilor, a politicienilor care învârt județul pe degete. Cei care mă cunoașteți, știți că nu mă schimb după cum bate vântul. Nu mă abat de la valorile mele: normalitate, bun simț și decență. Nu îmi este frică.

Vreau să lămuresc câteva lucruri pentru suceveni, care constituie un legământ și care pot fi consemnate, și pot să fiu trasă la răspundere pentru aceste lucruri:

Voi depolitiza educația și sănătatea. Nu voi numi la nivel județean oameni pe criteriul folosit până acum, de apartenență la un grup sau altul de interese.

Nu voi tranzacționa nici un post care ar reveni Partidului Ecologist Român, în urma unor înțelegeri sau negocieri.

Voi încuraja meritocrația și competiția.

Voi introduce normalitate,a bunul simț și decența în serviciile publice.

Îi voi lăsa pe profesioniști să aibă ultimul cuvânt în toate proiectele județene.

Voi face o consultare publică pentru toate proiectele în care este implicat Consiliul Județean. Voi implica în viața comunității membrii de valoare, care au stat deoparte și nu au vrut să se murdărească în amestecul dintre politică și administrație.  

Nu voi fugi după investitori străini dar voi lupta pentru capitalul local, pentru oamenii de afaceri din județ.

Voi avea mereu telefonul și ușa biroului deschisă pentru toți, așa cum o am mereu, și acum.

Voi discuta cu primarii și voi fi alături de ei indiferent de culoarea lor politică. Voi  încerca să îi scap de prejudecata că doar atunci când ai consiliul tâu, guvernul tău, președintele tău, poți să faci treabă cu adevărat.

Voi lupta pentru dreptul fiecărui sucevean de a nu fi de acord cu mine. Pentru dreptul și obligația fiecărui sucevean să susțină cu argumente părerea, cînd soluția pe care o are este mai bună.

Vreau competiție ăn județul Suceava, de idei, de proiecte, de oameni curajoși.

Voi urmări câteva linii mari în proiectul meu administrativ: 

Cei plecați în afara țării să nu vină acasă doar în august sau de sărbători. Vreau să vină acasă, unde calitatea vieții să fie mai bună decât oriunde acolo departe.

Vor găsi sprijin să își construiască o casă iar Consiliul Județean le va aduce utilitățile până la gard. Și un președinte de Consiliu Județean care va încuraja orice mică afacere.

Vreau ca Bucovina să fie legată de capitală, de litoral, de alte orașe din vestul mai dezvoltat al țării, prin curse de avion, dar la prețuri decente, șosele moderne. Vreaun să ne conectpm cu țările în care sunt plecați mulți suceveni.

Vreau să existe colaborări cu toate cultele din județul Suceava. Am un proiect de suflet și vreau ca acesta să prindă viață.

Vreau să încurajez femeile, în antreprenoriat și în politică. Să le arăt că nu trebuie să renunțe la carieră sau la visuri pentru a avea o familie fericită.

Pentru libertatea și încrederea mamelor vreau să nu existe nici un sat fără creșă. Nicio unitate de cult care să nu aibă alături un after school.

Încurajez inițiativa privată locală. Avem deja multe experiențe ratate cu multinaționale care în schimbul unui pumn de arginți ne secătuiesc de resurse, care se reîntorc la noi ca produse finite cu valoare adăugată.

Vreau parteneriate cu Societatea civilă în domeniul asistenței sociale.

 

Nu avem nevoie de firme alungate din țările lor, care fac afaceri de miliarde cu pădurile românești

 

Din funcția de președinte de Consiliu Județean voi face tot ce ține de mine pentru ca firmele străine din cauza cărora ne sunt rase pădurile și ne este poluat aerul, să plece.  Nu avem nevoie de firme alungate din țările lor, care fac afaceri de miliarde cu pădurile românești.  

Avem nevoie ca averea verde a județului să rămână pe aceste meleaguri, să fie lăsată moștenire copiilor noștri.

Propun un pact județean pentru ecologie. Să ne asumăm o strategie de creștere durabilă, menită să stimuleze economia. Să îmbunătățească calitatea vieții oamenilor din județ să asigure protejarea naturii și  conservarea fondului forestier existent. Să luăm în considerare eficiența și rentabilitatea economică, competitivitatea economiei cu cele mai bune tehnologii disponibile, eficiență energetică, necesități și oportunități în materie de investiții.

Suntem un partid mic, dar care a avut curajul să iasă în față. Să fie pentru construcția acestui proiect greu, dar foarte frumos.

Onoarea nu este de vânzare

Un singur lucru vreau să le spun celor care îi curtează pe colegii mei, care le promit mărgele colorate: Nu totul înseamnă bani. Onoarea nu este de vânzare. Pot oare dormi liniștiți noaptea? Cu colegii mei, știindu-i alături de mine, voi avea curajul de care avem cu toții nevoie pentru a da Sucevei o voce.

Sucevenilor le transmit că viitorul nostru depinde doar de noi. Nimeni din exterior nu va veni și nici măcar nu avem nevoie de mila sau ajutorul altcuiva. Suntem români, suntem europeni și cerem doar ceea ce este dreptul nostru să avem.

Dacă ne ținem acasă copiii, averea și bogățiile locale, nu avem nevoie de nimic altceva.  Așa să ne ajute Dumnezeu!

Cătălina Elena Vartic a prezentat pe colegii ei: Adrian Macovei, Dorin Marciuc, George Clepș, Ana Maria Polon, Emanuela Mititelu, Irina Bogătoaiei, Cozmin Bogătoaiei, Grigorița Păduraru, Cezar Slimcu precum și ”copiii de la tineret”. 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *