Cauza tragediei de la Plopeni – Salcea, unde doi frați au murit intoxicați: o instalație improvizată de încălzire a apei racordată cu un furtun din cauciuc la o butelie de aragaz

Polițiștii suceveni au oferit detalii privind tragicul eveniment petrecut aseară în satul Plopeni din orașul Salcea, unde doi tineri de 19, respectiv 20 de ani au murit intoxicați în baia locuinței. S-a stabilit că familia folosea o instalație improvizată de încălzire a apei , un fel de boiler racordat la o butelie de aragaz, printr-un furtun de cauciuc.  

Poliția orașului Salcea a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că Serviciul Județean de Ambulanță a intervenit la o solicitare în satul  Plopeni, la o o locuință,  unde doi tineri s-au intoxicat cu gaz.

În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă compusă din cadre ale Poliției orașului Salcea și Postul de Poliție Dumbrăveni care au găsit cadrele medicale în timp ce efectuau manevre de resuscitare asupra a doi tineri, pe holul imobilului. Din nefericire, medicii de pe ambulanță au fost nevoiți să constate în cele din urmă decesul celor doi tineri.

După efectuarea acestor manevre, medicul de pe echipajul  de ambulanță ,a declarat decesul,motiv pentru care echipa operativă a solicitat prezența la fața locului a Laboratorului Criminalistic din cadrul I.P.J. Suceava.

Polițiștii au stabilit că cei frați, cel mare de 20 de ani, cel mai mic de 19 ani, s-au deplasat în jurul orelor  21 în baia locuinței, situate la parterul imobilului, pentru ca primul să se bărbierească iar cel de-al doilea să facă duș. Cei doi tineri au fost găsiți de către tatăl lor,  unul dintre ei căzut în cada dușului iar cel de – al doilea sub chiuvetă, în stare de inconștiență. Tatăl împreună cu un vecin i-au scos pe cei doi din baie încercând să îi readucă la viață, solicitând telefonic și o ambulanță.  

Cum s-a văzut, toate eforturile au fost zadarnice, fiind în cele din urmă confirmat decesul celor doi frați.

În cadrul activităților de cercetare la fața locului polițiștii au identificat în baia imobilului o instalație artizanală de încălzire tip instant, racordată cu un furtun din cauciuc prins în coliere de o butelie de aragaz, instalație ce a  fost ridicată în vederea expertizării.

În ancheta demarată se va ține cont și de  declarația unui vecin  care a realtat că în momentul în care a participat la scoaterea cadavrelor celor doi tineri din baie a simțit miros puternic de gaz.

Din verificările efectuate s-a stabilit că una dintre victime, fratele de 19 ani,  avea un istoric medical, fiind cunoscut cu afecțiuni ale inimii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.