Cavaleri și domnițe de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” s-au întrecut în jocuri medievale, azi la Cetatea Sucevei

O atmosferă plină de mister, cu iz de povești medievale, o zi mai fascinantă ca oricând, azi la Cetatea de Scaun a Sucevei. Învăluită de o negură groasă, lăptoasă din care așteptai din moment în moment să apară cavaleri, domnițe, menestreli, domnitori, cetatea parcă pregătea ceva.

Și s-a întâmplat. A fost o zi de toamnă cu miros medieval, plină de bucurie, jocuri şi lucruri interesante despre perioada Evului Mediu al Cetăţii de Scaun a Sucevei.

JOCUL MEDIEVAL – COMUNICARE ŞI INTERACŢIUNE, proiect de educaţie muzeală organizat de Muzeul Bucovinei, a îndemnat elevii, cavaleri și domnițe de la Colegiul se Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava să pătrundă în poveștile copilăriei din evul mediu.
Jocuri și întreceri pentru cei mici dar şi pentru cei mari, poveşti despre copilăria din evul mediul, prezentate şi organizate într-un cadru relaxant, distractiv şi plin de informaţii inedite pe care elevii poate nu le află la școală s-au petrecut azi la cetate.
Foişorul Cetăţii Sucevei a răsunat de muzică medievală şi de bucuria celor care au încercat să își petreacă timpul liber reconstituind o zi de joacă din timpurile tihnite ale cetății.

Băieți și fete, elevi în clasa a IX-a la ”Artă” (așa cum se prezintă ei), s-au întrecut în dărâmarea de obstacole, au aruncat cu inelul la țintar, s-au întrecut în dans medieval, au mimat personaje medievale pe care partenerul de echipă a încercat să le recunoască și să le numească. S-au jucat și zaruri, câștigătorul la masă, iar cei care au pierdut au primit pedepse. Pedepse care i-au făcut să râdă cu gura până la urechi.

La probele la care nu au știut cum se face au fost îndrumați, ajutați de specialiștii Muzeului Bucovinei. Au aflat despre menestreli, chelari, domnitori, domnițe, paharnici, au aflat că existau jocuri cu zaruri în acele vremuri, că se jucau un fel de table, că erau obstacole care seamănă cu popicele de azi și multe altele.

Iar la final toți elevii au fost răsplătiți cu diplome și albume cu Cetatea de Scaun a Sucevei.

O zi plină de bucurie, relaxare, prietenie, spirit de echipă, în care istoria a fost prezentată altfel și a fost percepută cu bucurie pe chipuri.

Și faptul că la final elevii au mulțumit cu zâmbet larg pe buze, dar mai ales faptul că nu voiau să plece de la cetate a fost mai mult decât o recunoaștere că educația muzeală face bine.

Galerie foto aici: https://www.facebook.com/Cetatea-de-Scaun-a-Sucevei-Suceava-Princely-Fortress-1032885156892068/?modal=admin_todo_tour

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *