Caz deosebit de contrabandă cu țigări: o femeie din Câmpulung a luat asupra ei vina transportului, scoțând din culpă soțul, aflat la volan

O atitudine mai puțin obișnuită și-a asumat aseară o femeie din Câmpulung Moldovenesc, în fața polițiștilor care au oprit pentru control mașina condusă de soțul ei, în zona Vămii Siret. Polițiștii au descoperit în interiorul mașinii cam 120 de pachete cu țigări, bărbatul de 60 de ani a declarat că nu știe nimic despre acestea iar femeia și-a asumat întreaga vină, recunoscând că ea a fost aceea care a introdus în habitaclul automobilului pachetele cu țigări de contrabandă, fără știrea soțului.

Astfel, în seara zilei de  08.06.2019, ora 19.00, o patrulă mixtă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți și reprezentanți ANAF Suceava au oprit pentru control în zona Vămii Siret, o autoutilitară Mercedes Benz Sprinter, condusă de un bărbat de 60 de ani din Câmpulung Moldovenesc, în care se afla, ca pasager, soția acestuia.

În urma controlului autoutilitarei, echipa de control a identificat 125 de pachete cu țigări (2500 bucăți țigarete) de mărci diferite de proveniență ucraineană, bunuri despre care femeia a declarat că le-a achiziționat din Ucraina.

Țigările în valoare de circa 1.625 lei au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

De menționat că, în timpul controlului, șoferul de 60 de ani a declarat că țigările nu îi aparțin, iar soția sa a declarat că țigările le-a cumpărat din Republica Ucraina și le-a ascuns  ea efectiv în autoutilitară.

Cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării  și continuării cercetărilor, iar autoutilitara a fost lăsată în custodie lui femeii, proprietara  acesteia.

În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”, cauza urmând a fi soluționată procedural de către Secția 13 de Poliție Rurală Bălcăuți sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Rădăuți.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *