Cazul dorneanului mort după ce a fost gazat de jandarmi pentru un presupus act de pedofilie, preluat de Parchetul Militar Iași. Video acțiune jandarmi Vatra Dornei

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava a făcut publică în această după amiază o ”precizare”  referitoare la situația care s-a înregistrat vineri seară, la Vatra Dornei, unde un bărbat a fost imobilizat de un echipaj de jandarmi la cererea unui părinte care a reclamat că cel dintâi i-a atins în mod indecent și în mod repetat, fiica în vârstă de 12 ani. Bărbatul suspect a murit ulterior, la spital.

Precum se știe deja, jandarmii dorneni l-au izolat pe presupusul făptaș al unui act de pedofilie, l-au pus la pământ sub un copac din parcul de lângă locația în care se desfășura un spectacol folcloric pentru copii și tineret și, pe muzica artiștilor, în văzul trecătorilor, l-au încălecat, admonestându-l vehement. Pentru că bărbatul nu dădea semne vizibile de cooperare cu jandarmii și jandarmerițele  cățărați pe el, una dintre acestea, cu atitudine flegmatică, (dedusă din meticulozitatea cu care își mesteca chewing-gum în stil hollywoodian), i-a administrat o porție bună de spray – lacrimogen sau paralizant, acest detaliu urmând să fie stabilit de anchetatori – procurorii Parchetului Militar Iași.

Suspectul recalcitrant a mai dat de două ori trei ori din picioare și a devenit inert. Jandarmerița cu chewing-gum în gură și cu sprayul direcționat spre fața ipoteticului suspect de atitudini pedofile a oferit și cătușele trebuitoare pentru ca brațele trupului nemișcat al bănuitului să fie legate la spate.

Într-un filmuleț deja publicat, se vede cum la un moment dat, unul dintre jandarmi îl caută de puls pe omul aflat la pământ și încătușat. Mai vin și alți lucrători ai jandarmilor ori ai poliției, nu este clar de unde, cineva pare a zice că ar trebui măcar să îi fie scoase cătușele, după aceea trupul, care se scăpase pe el, al  omului inconștient, a fost întors cu fața în sus și a a fost  târât spre un mijloc de transport. Orice persoană care vizionează acest film, poate să exprime părerea proprie, despre cum au reacționat jandarmii și cât de ”recalcitrant” s-a comportat bărbatul indicat de cineva ca fiind un potențial pedofil.

Cer este că ”Precizarea” transmisă de Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava este la o distanță foarte mare de ceea ce s-a  întâmplat efectiv ieri după amiază în preajma festivalului folcloric pentru copii și tineret de la Vatra Dornei, în sunetul muzicii populare.

De aceea publicăm ca atare acest comunicat de presă al jandarmilor suceveni:

PRECIZARE

Referitor la situația înregistrată în ziua de 19 iulie 2019 la Vatra Dornei, Compartimentul informare și relații publice al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava este abilitat să facă următoarele precizări:

Parchetul Militar Iași a preluat ancheta și efectuează cercetări cu privire la modul de acțiune al jandarmilor care au intervenit în data de 19 iulie 2019 pentru soluționarea unei sesizări în localitatea Vatra Dornei, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava va da tot concursul autorităților pentru finalizarea anchetei.

Menționăm că în ziua de 19 iulie a.c., o patrulă de jandarmerie care asigura măsuri de ordine în zona Parcului Municipal Vatra Dornei cu ocazia Festivalului de Folclor pentru Copii și Tineret, a fost sesizată de o persoană că în apropierea scenei de spectacol, un bărbat a atins-o în mod indecent și repetat pe fiica sa, în vârstă de 12 ani.

Echipajul de jandarmerie s-a deplasat în zona indicată, a identificat persoana în cauză și i-a solicitat acesteia să se deplaseze în afara zonei de spectacol, în vederea stabilirii identității. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a devenit recalcitrant și agresiv, jandarmii fiind nevoiți să folosească materialele de intervenție din dotare.

La scurt timp bărbatul și-a pierdut cunoștința iar jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost stabilizat si transportat la spitalul din localitate.”

Acesta este comunicatul  Compartimentului de  Informare și relații publice al IJJ Suceava. Se deduce din acesta că, odată plantat pe paul spitalului din Vatra Dornei, pentru trupul aflat între viață și moarte al omului de 50 de ani, Jandarmeria Română prin IJJ Suceava, s-a spălat pe mâini.

Vom reveni.

Înregistrarea video poate fi accesată aici (mulțumesc Oana Șlemco): https://www.facebook.com/oana.slemco/videos/1135988933260273/

Please follow and like us:

3 comentarii la „Cazul dorneanului mort după ce a fost gazat de jandarmi pentru un presupus act de pedofilie, preluat de Parchetul Militar Iași. Video acțiune jandarmi Vatra Dornei

 • 21 iulie 2019 la 16:08
  Permalink

  Să înțeleg că și tu aprobi această crimă cu premeditare, apărând niște criminali în uniformă ?
  Dacă nu cunoști procedurile legale ale polițiștilor și ale jandarmilor, nu mai posta !
  Este evident că jandarmerița, pentru gestul criminal care i-a provocat moartea acelui om, exact după un interval de 33 de secunde (de la minutul 3:03, de când i-a pulverizat acel spray toxic, cu toate că era deja sufocat de colegii ei, până la minutul 3:36 când cetățeanul ucis cu sânge rece, n-a mai mișcat deloc picioarele și mâinile, apoi acești criminali legându-l cu cătușe, cu toate că murise între timp) va face sigur închisoare, în solidar cu ceilalți doi colegi, care timp de mai mult de 6 minute l-au sufocat pe acel cetățean, urcându-se pe el, cu o greutate imensă de peste 130 de kg, și sufocându-l !
  ASTA ESTE O CRIMĂ SADICĂ, CUM NU PREA AM VĂZUT NICI LA NAZIȘTI – ÎNREGISTRAREA VIDEO E EXTREM DE EXPLICITĂ ȘI VA DUCE LA ARESTAREA CELOR 3, PENTRU CĂ NU MAI E NEVOIE DE ALTE PROBE LA DOSAR !
  Trebuie să se ia măsuri drastice, pentru a se da exemplu că nu omoi un om în halul ăsta, sufocându-l aproape 10 minute, și l final, să-i dai lovitura mortală, odată cu acel spray toxic, care pe căldura asta e total contraindicat !

  Răspunde
 • 22 iulie 2019 la 8:05
  Permalink

  da eu aprob
  cand faci ceea ce faci,pedofilie si sau alte infractiuni iti pierzi dreptul de a fii catalogat om
  legile noastre sant de nimic
  infractori cu acte care fac legi
  intr-o alta tara te impusca sau te linsa si nu pateai nimic
  Romania a ajuns patria violatorilor,infractorilor ,curvelor
  tote scursurile tipa ca au drepturi
  corect
  dar au si obligatii
  legile sant prea blande
  sant situatii in care pedeapsa cu moartea ar trebui introdusa
  castrarea la acest gen de oameni
  si majorarea pedepselor u munca silnica sa facem autrostrazi
  la lovit infarctul,dar cand era pe pasul sa nenoroceasca fata nu l-a mai lovit nimic
  nu am mila si nici compasiune pentru astia
  mi-e mila de un animalut lipsit de aparare dar de genul asta nu
  oricum tara asta a ajuns sa fie populata de multi nervosi cu coada in sus si gleaja goala
  daca era nevinovat de ce era recalcitrant
  in alte tari iti sare mucii daca faci ce faci in tara noastra ,tara lu papura voda

  Răspunde
 • 23 iulie 2019 la 17:57
  Permalink

  Din păcate,jandarmii au dat dovadă de lipsă de profesionalism și exces de zel,cred că nici nu au habar de proceduri,cum trebuie să intervină,indiferent de afectele lor și de impresiile dobândite la fața locului… Dacă ar fi pregătiți corespunzător,ar ști că legea nu protejează dreptul la viață pe persoană fizică,excluzînd violatorii,pedofilii,corupții,cum crede un anume sas mai încet la minte& un anume mandolinist dar și un anume domn Dogmegea care scrie la un ziar milos,ci dreptul la viață în general… Prin urmare,ei nu au dezlegare să execute pe nimeni,prin mimarea sau exagerarea procedurilor ca să primească aplauze de la galerie…De aceea,este și normal și moral și legal să răspundă în fața legii pentru,practic,o crimă!
  Insă nici cei care le dau dispoziției și ordine nu sunt mai breji:să ne spună doamna prefect,de exemplu,unde scrie în lege că jandarmii se ocupă cu activități de haituire a vânatului mic sau mare,că aleargă ursul,il sperie,îl somează,și cum anume scrie la reglement că se face? Trebuie să ne așteptăm să alerge dumnealor jderii,în caz că,doamne ferește,se produce o criză de gen și nu mai are domnul Flutur cu ce să-și tivească bundița?
  Nu numai din aceste exmple rezultă că ei,jandarmii,execută,de fapt,dispoziții care nu au nici o legătură cu statutul lor legal și cu atribuțiile definite de legi și regulamente,cf.adagiului: „Quod principi placuit legis habet vigorem” adică „ceea ce place stăpânului,are putere de lege”…
  Jandarmul este obligat,deci,sa se facă că nu vede când nu trebuie să vadă (vezi cum se comportă jandarmeria la BRC,în șanțul Cetății de Scaun!) sau să vadă dincolo de ce are de văzut și să-și execute clienții…
  Vai de capul acelei jandarmerițe care l-a gazat de aproape pe prezumptivul pedofil până i-a luat,definitiv,piuitul!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *