Cazuri nevindecate de coronavirus în județ: 620, cu 43 mai puține față de ieri. 71 din cele 114 localități sucevene nu înregistrează niciun caz de infecție nevindecată

Instituția Prefectului – Județul Suceava a anuțat în comunicatul de presă zilnic privind statistica situației epidemiologice de la nivelul județului Suceava că, în conformitate cu situația repartizării cazurilor confirmate COVID 19 până la data de 13.05.2020 și a celor rămase în evoluție până la această dată, întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 620 de cazuri COVID 19 în evoluție, cu 43 mai puține decât ieri când erau 663 de cazuri în evoluție.

Din cele 114 localități ale județului Suceava, un număr de 71 de localități nu înregistrează nici un caz COVID 19, un număr de 16 localități au înregistrate un număr de maxim 5  cazuri, iar la un număr de 3 localități au înregistrate sub 10 cazuri,  trendul la nivelul județului fiind unul descrescător.   

Astăzi, situația epidemiologică la nivelul județului Suceava, se prezintă astfel:

  • în autoizolare la domiciliu 218 persoane,
  • în carantină instituționalizată 713 de persoane.
  • 14919 de persoane ieșite din autoizolare
  • 2286 de persoane ieșite din carantină instituționalizată.
  • Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 15216 de teste.

   

În ceea ce privește acțiunile desfășurate de polițiști și jandarmi în contextul COVID 19, acestea au constat, în ultimele 24 de ore, în 66 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină.

Au fost verificate 472 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate și aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 80890 lei.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 15 fapte de natură contravențională (1 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 14 alte contravenții în context).

Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 24210 lei (4000 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 20210 alte contravenții în context).

Totodată a fost constatată 1 infracțiune.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *