Ce afecțiuni pot ascunde secrețiile urechilor la pisici? Dacă deja există, fă o vizită imediată la Nord vet!

Dacă observi la pisica ta un comportament ciudat, respectiv se scarpină în urechi și-și scutură capul, s-ar putea să aibă o problemă la nivelul urechilor. Verifică-i urechile, iar dacă găsești secreții galbene sau închise la culoare cu un miros puternic, este cazul să mergi cu ea la veterinar.

Dacă ești în căutarea unul veterinar Suceava, recomandarea este Nord Vet. Această clinică veterinară oferă doar servicii profesionale, atât pentru câini, cât și pentru pisici și nu numai. Însă să revenim – ce afecțiuni pot ascunde secrețiile urechilor la pisici?

Cum își schimbă pisica comportamentul atunci când are probleme la nivelul urechilor?

Atunci când pisica ta are probleme la nivelul urechilor, va da următoarele semne:

 • Se va atinge frecvent cu lăbuța la urechi;
 • scărpinat;
 • sensibilitate la atingere în zona urechilor;
 • scurgeri galbene, portocalii sau de culoare închisă;
 • pierderea auzului;
 • scuturarea frecventă a capului;
 • pierderea echilibrului;
 • poziție înclinată a capului.

De ce pisica ta are secreții la nivelul urechilor?

Există câteva posibile cauza ale secrețiilor anormale de la nivelul urechilor. Atenție! Informațiile de mai jos nu reprezintă cauza exactă a secrețiilor pisicii tale! Doar un medic veterinar poate pune diagnosticul corect! Accesează nordvet.ro pentru a lua legătura cu personalul clinicii veterinare din Suceava.

 • Râia auriculară

Râia auriculara este una dintre cele mai comune cauze ale problemelor urechii la pisici. Acești paraziți sunt extrem de mici încât sunt vizibili doar la microscop. Chiar dacă poate părea în primă fază o afecțiune inofensivă, ea nu trebuie neglijată deoarece se poate agrava, generând infecții puternice.

 • Infecțiile urechii

Infecțiile de la nivelul urechii la pisici sunt o problemă serioasă, fiind cauzate de bacterii. Dacă nu sunt tratate la timp, pot fi extrem de periculoase. De asemenea, tratamentul întârziat nu poate diminua de fiecare dată riscul de surzire.

 • Alte cauze al secrețiilor urechilor pisicilor

 Secrețiile auriculare pot fi create și de alergii, tumori, polipi, reacții la anumite medicamente sau chiar probleme ale sistemului imunitar. Din nou, atunci când acestea apar, prezintă-te la cabinetul unui medic veterinar. Nord Vet rămâne în continuare o recomandare pe raza Sucevei.

Cum previi apariția problemelor la urechile pisicilor?

Pe premisa mai bine previi decât să tratezi, ai grijă ca pisica ta să aibă mereu urechi sănătoase, fără secreții supărătoare. Dacă observi că se acumulează ceară sau apar inflamații și mirosuri neplăcute, adresează-te medicului veterinar. Este benefic să începi combaterea acestora în timp pentru a nu pune și mai mult sănătatea pisicii tale în pericol.

Atenție! Nu încerca să cureți niciodată canalul urechilor pisicii. Nu introduse obiecte în el! Acesta este extrem de delicat și se poate răni ușor. În plus, tratamentul din proprie inițiativă nu este recomandat. Doar medicul veterinar este în măsură să îl prescrie pe baza examinării.

Nord Vet are brațele deschise pentru tine, atât pentru controale de rutină, cât și pentru tratamente pentru diverse probleme de sănătate ale pisicii. Dacă accesezi nordvet.ro, găsești datele de contact ale clinicii, dar și lista cu servicii pe care le oferă.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other