Ce pot face câteva mâini dibace, cum devine peretele unei stații electrice operă de artă

O dovadă de spirit civic. O dovadă de talent care poate fi oricând folosit de fiecare dintre noi, cei bucuroși că tinerii din ziua de azi sunt mai deștepți decât noi, cei mai bătrâni și mai asumați  doar la nivel teoretic, la capitolul conștiință civică.
Mulțumesc noului mei prieten de pe rețeaua de socializare, Hangug Loveon, pentru că a surprins artiștii care munceau de zor la înfrumusețarea până spre desăvârșire a unui tablou electric lipit în spatele Magazinului Bucovina.
Mulțumesc celor de la Delgaz Grid care nu s-au simțit deranjați că anosta lor construcție devine operă de artă stradală. Mulțumesc de asemenea șoferilor din parcarea unde tinerii artiști își ridicaseră schelele pentru a duce la bun sfârșit un tablou minunat, că au acceptat să parcheze cu câțiva zeci de centimetri mai înapoi. Celor care nu au acceptat această mică toleranță la parcare, nu le mulțumesc.
Când noul mei prieten virtual a postat câteva fotografii cu autorii acestei mirabile grafice de pe peretele stației electrice a fostului Renel, m-am emoționat. Am mers acolo, nu i-am mai văzut pe tinerii meșteri la lucru, dar schelele erau. O lume nouă strălucea de-acum pe neîncăpătorul perete, de zece ori mai strălucitoare decât o văzusem cu doar puține zile înainte.
Iar o fetiță și-a convins mama să o pozeze cu fundalul miraculos pictat de tinerii artiști pe stația electrică a defunctului Renel.
Ce încurajare mai mare ar putea veni decât cea adusă de copilul căruia i-a plăcut peisajul și a vrut să se integreze în acesta?
Dintr-un colț al impresionantului Grafitti, din vocea tăcută a unui băiat roșu la față de mânie , răzbate întrebarea dincoace de zid: ”Tu ce-ai făcut azi?”.
Bună întrebare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *